kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'İlerici İslamcı' ifadesi kızdırdı


Tayyip Erdoğan "tercüme hatası oldu herhalde" diye itiraz edince Rus büyükelçi, Hıristiyan demokratları örnek aldığını belirterek düzeltti
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksandr Lebedev, AK Parti'yi "İlerici İslami parti" olarak niteleyince, Tayyip Erdoğan rahatsız oldu. Erdoğan'ın itirazı üzerine Lebedev, Hıristiyan demokrat partileri örnek gösterdi. Lebedev, dün Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Görüşmenin sonunda gazetecilere açıklama yapan Lebedev, Türkiye'nin müslüman nüfus açısından dünyada 3'üncü sırada olduğuna dikkat çektikten sonra, AKP'nin kuruluşunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi ve "Türkiye'de öncü ve ilerici düşünceye sahip bir İslami parti olmasından mutluluk duyuyorum" dedi.

TERCÜME HATASI
Tayyip Erdoğan ise, partisinin "öncü ve ilerici İslami parti" olarak nitelenmesini nasıl karşıladığının sorulması üzerine, "Sanırım bir tercüme yanlışlığı oldu. AK Parti, din eksenli bir parti değildir. AK Parti'nin anlayışı, muhafazakar demokrasidir, ileri demokrasidir" dedi. Erdoğan'ın sözlerinden rahatsız olması üzerine Lebedev, Avrupa'daki Hıristiyan demokrat partileri örnek alarak böyle bir benzetme yaptığını belirtti, "AKP'nin din partisi olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

ANAYASA'YA DESTEK
Erdoğan, 37 maddelik anayasa değişikliği paketine tam destek verdiklerini belirterek, paketin kapsamı daralsa bile desteklerinin devam edeceğini belirtti. Erdoğan, Uzlaşma Komisyonu'nda mevcut paket üzerinde anlaşmaya varıldığını, ancak yeni bir mutabakat sağlansa da destek verme kararlılığında olduklarını ifade etti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır