kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Napcaz şimdi?

Önce başlıktaki dil kullanımında vurguladığım gibi, Avrupa'nın tepesine oturan basketbolumuzda son kalan alaturkalık kırıntılarından kurtulacağız. Gündemde olan gündem boyu eleştirilir. Eleştirinin sabaha bırakılanı olmayacağı gibi, Aydın Örs'ün söylediği gibi eleştiriye dayanıklı olmayanın da oralarda işi olmaz. Basketbol eleştirmeni ve yorumcusunun görevi; "Turnuva boyunca pozitif enerji üretelim" saçmalığıyla o güne kadar yazdıklarına ters düşerek gözü kapalı goygoyculuk yapmak değildir.

Milli takımı eleştirenleri matadorun kırmızı pelerini yerine koyarak oyuncuları kızgın boğa misali hırslandırmaya çalışmak da bir yol, ama inanın o kadar demode ki hiç yakışmıyor Avrupa finalistine. Hakem oyunlarına çözümü maç boyu küfür etmek sanan, tetikçi hakemin final maçına atanmasına engel olamayan, 20 yıl önce cennetten çıkma yöntemlerle eğitimine katkım olduğuna inandıklarımın bıraktığım yerde otlamakta olduklarını gösteren maç sonu çirkinlikleri, eleştiri hazımsızlığına tüy dikti.

Harika organizasyon

Federasyon, teknik heyet ve 12 Dev Adam, Türk basketbolunun makus kaderini 10 günde 180 derece değiştirdi. Ekip ve kişisel olarak basketbolümüzün altın şeref madalyasını analarının ak sütü kadar hak ettiler. Bundan daha iyisi organizasyon yönünden gerçekten Şam'da kayısı. Onlar bizi sattılar ama FİBA'nın itibarını kurtaran, ülkemizi çok iyi tanıtan bir organizasyon gerçekleştirildi. 2001'in en büyük spor olayının üstesinden gelen, futbol seyircisine maça sırtını çevirttirip basketbol seyrettiren bu ekibe benzeri sportif olayları, Olimpiyat kovalama işi de dahil, gözü kapalı teslim etmeli.

Teknik yönetime alkış

Pek çok teknik ve taktik doğruya, kendi doğru bildiklerini yapmak adına ve olası başarıyı paylaşmış olmak kompleksiyle direnen, ancak koşulların zorlamasıyla geç de olsa uygulamak zorunda kalan teknik yönetimi ayakta alkışlamak gerekir. Daha mükemmeli olmaz mı, olur. Bizi de basketbolün mükemmelini konuşacak çizgiye bu kadar yaklaştırdıkları için ayrıca kutlarım.

İşimiz yeni başlıyor. Basketbolün açılan yeni ve parlak sayfasında hemen içe dönmek ve sıkıntıların üzerine ivedi gitmek gerek. Lig perişan, altyapı sahipsiz, dış göç alabildiğine hızlandı. ULEB-FIBA ikileminde biz neredeyiz.. Onlar da izleyecek yazılarda...

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır