kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Geç kaldı kurtuldu


Dünya Ticaret Merkezi'nde bir fotoğrafçıda çalışan Türk kızı Nurşen Kaya'yı, facia günü işe geç kalması mutlak bir ölümden kurtardı...
ABD'de hem okuyan hem de çalışan Nurşen Kaya, 11 Eylül günü saat tam 9.00'da Dünya Ticaret Merkezi'nin 107'inci katındaki işinin başında olsaydı, bugün yaşamıyor olacaktı.

"9.00'DA METRODAYDIM"
Türklere ait Show Time Pictures adlı fotoğraf stüdyosunda çalışan Nurşen, kuleye gelen turistlerin fotoğraflarını çekiyor ve ofis işleriyle ilgileniyordu. O gün tam 9.00'da metrodan inen Nurşen Kaya yaşadıklarını anlattı: "Yollar kapatılmıştı. Güvenliğiyle ünlü Ticaret Merkezi'nin tepesinden dumanlar yükseliyordu. Tam bu sırada büyük bir gürültü duydum. İkinci gökdelenden çıkan alev topunu gördüm. Kıyamet mi kopuyor diye aklımdan geçirdim. Her zaman yaptığım işim bir anda film şeridi gibi gözümün önünden geçti."

Nurşen'in ailesi ise saatlerce haber alamadı. Aile, telefonun başından hiç ayrılmıyordu ancak Nurşen'e ulaşmak mümkün olmadı. Nihayet bir arkadaşı Nurşen'in sağ olduğunu haber verir ancak kızlarının sesini duymadıkları için rahat edemezler. Sabaha karşı 4.00 sıralarında telefon çalıp, Nurşen'in sesi duyulduğunda ise ailede bir anda bayram havası yaşanır.

Öge DEMİRKAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır