kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Londra'da Türkiye zirvesi
DEİK bünyesinde faaliyet gösteren Türk-İngiliz İş Konseyi, 18 Eylül'de Londra'da "Türkiye'de sermaye piyasaları ve yatırım olanakları" konulu bir seminer düzenleyecek. Seminerin sabah oturumunda Kemal Derviş, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti ve IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkönen, Türkiye ekonomisi hakkında bilgi verecek.

Bu bölümde ayrıca, uluslararası finans kuruluşlarının temsilcileri son ekonomik gelişmeleri değerlendirecek. Seminerin öğleden sonraki bölümünde "Şirket Birleşme ve Satınalmaları", "Özel Sermaye" ve "Yeniden Yapılanma" konulu üç toplantı yapılacak.

IMF ve Dünya Bankası'nın güz toplantısı ertelendi
Almanya Maliye Bakanlığı, Washington'da yapılacak IMF-Dünya Bankası toplantılarının ABD'deki saldırı nedeniyle planlandığı gibi 29-30 Eylül'de yapılmayacağını açıkladı. Açıklamada, 28 Eylül'de yine Washington'da yapılacak G-7'lerin Maliye Bakanları toplatısının yapılıp yapılmayacağının da henüz belli olmadığı belirtildi. Japonya Maliye Bakanı Masajuro Shiokawa, "G-7 toplantısının nasıl düzenleneceğini henüz bilmiyorum. Uluslararası toplantılara karşı çıkan çeşitli örgütler var, bu terörist vaka karşısında konu tekrar ele alınacak" dedi.

"Türkiye'nin hedefleri ay sonunda tutar"
Uluslararası yatırım danışmanlık kuruluşu Schroder Salomon Smith Barney (SSSB), Türkiye'nin, Eylül sonuna kadar, tüm ana performans kriterlerini tutturmuş durumda olacağını bildirdi. SSSB'den yapılan değerlendirmede, IMF tarafından istenen performans kriterlerinin tutturulduğu ifade edildi. Yorumda, Petrol Ofisi ve Tüpraş'ın, daha fazla hissesinin özelleştirileceği açıklamasının ise olumlu olduğu vurgulandı.

Migros, Beğendik mağazalarını üçledi
Migros, Carousel'den sonra Beğendik'in iki mağazasını daha bünyesine kattı. Beğendik'ten devraldığı 3 mağazanın kendi standartlarına uyum sağlaması için çalışma başlatan Migros, krize rağmen büyüme stratejisini sürdürüyor.

Migros'tan Borsa'ya gönderilen açıklamada, Beğendik yönetiminin İstanbul ve İzmit'teki mağazalarının ticari faaliyetlerine son verme kararı aldığına dikkat çekilerek, "Bu çerçevede Carousel Alışveriş Merkezi, Kadir Has Center ve Kocaeli Outlet Center mağazalarının demirbaş ve tesisatı ile kira sözleşmeleri Migros tarafından yapılacaktır" denildi.

Fiba-BNP'da süre uzuyor
BNP Paribas ile Fiba Holding arasındaki ortaklık görüşmelerinde süre uzatımı gündeme geldi. Daha önce ağustos ayı sonu itibariyle sonuçlandırılacağı açıklanan gizlilik ve münhasırlık sözleşmesinde yenilemeye gidildi. BNP Paribas ve Fiba Holding'in ortak açıklamasında, "Ağustos ayı itibariyle süresi dolan BNP Paribas'ın Finansbank ve tüm mali iştiraklerine muhtemel stratejik yatırımına ilişkin gizlilik ve münhasırlık sözleşmesi yeni bir sözleşme ile yenilendi" denildi. Yapılan ortak açılmaya göre yeni sözleşme kasım ortasına kadar geçerli olacak.

Intesa kararını cuma günü verecek
Yönetim kurulunu toplayarak ilk yarı yıl sonuçlarını değerlendiren İtalya'nın en büyük bankası Intesa cuma günü diğer konuları görüşmek üzere bir yönetim kurulu toplantısı daha yapacak. Gündeme alınacak konular arasında neler olduğu kesin bilinmemekle birlikte piyasa kaynakları gündemde Garanti Bankası'ndan hisse alımı ile ilgili görüşmelerin de yer almasını bekliyorlar.

Banka büyük ihtimalle Pirelli ve Benetton tarafından bir Telecom Italia şirketi olan Olivetti'ti almak üzere oluşturulan Olimpia'nın yüzde 10 hissesini almayı da yönetim kurulu toplantısına taşıyacak.

Başaran Ulusoy: Saldırılar turizmi yaralayabilir
ABD'deki saldırıların Türkiye'de etkilemesi muhtemel sektörlerden biri de turizm. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ABD ekonomisinde saldırılar ve güvenlik endişesiyle yaşanacak bir yavaşlamanın Türk turizmini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Ulusoy, şöyle konuştu: Türkiye ile Amerika'nın ilişkileri bu terörist saldırılardan etkilenirse, Türk turizmi nasibini alır. Çünkü bir Amerikalı turistin, bıraktığı döviz gözönüne alındığında, 3 Alman turiste denk düşüyor. 2001 yılı sonunda beklenen Amerikalı turist sayısı 600 bin. 2002 yılı için ise hedef bir milyon Amerikalı'nın gelmesi. Bu da ülkeye sadece Amerikalı turistten 1.5 milyar dolar gelir sağlanması demek. Bu nedenle özellikle ülkenin krizden kurtulma aşamasında bu kadar bel bağlanan turizm adına terör olaylarından uzak durulmalı."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır