kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

TÜSİAD'dan çağrı: Paniğe gerek yok


Olayları değerlendirmek için henüz erken olduğunu belirten Ömer Sabancı, herkesin sağduyulu olması gerektiğini söyledi
TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ömer Sabancı, Amerika'da gerçekleşen terörist saldırıdan dolayı Türkiye'deki piyasaların olumsuz etkilenmeyeceğini açıkladı. ABD'ye yapılan saldırının mali piyasalarda herhangi bir panik havası yaratmadığını belirten Ömer Sabancı, "Türkiye fazla etkilenmez" dedi.

TÜSİAD Meslek Örgütleriyle İlişkiler Komisyonu ve Sektörel Dernekler Platformu'nun hazırladığı "Sektörel Durum Analizi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" raporunun tanıtımında konuşan Ömer Sabancı, Türkiye'yle ilgili olarak iki olumlu işaret gördüğünü kaydetti. Sabancı, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'deki mali piyasalarda ilk gün bir panik olmadı. Dolayısıyla bunu ekonomik yönden bir olumlu işaret olarak görebiliriz. İkincisi şu anda devam eden IMF ile 10. Gözden Geçirme çalışmaları, aldığımız bilgilere olumlu gitmekte. Bu 2 noktayı bir olumlu işaret diye alabiliriz ama henüz olaylar çok erken."

"REEL SEKTÖR KAN AĞLIYOR"
Ekonominin Kasım krizi ile beraber finans kesiminde ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren Ömer Sabancı, bunun reel sektör üzerindeki etkilerinin de Aralık ayından itibaren hissedilmeye başlandığını ifade ederek, şöyle dedi: "Bir toparlanmanın beklendiği Şubat ayında patlak veren ikinci kriz ile hem mali sektör, hem de reel sektör ciddi sıkıntılar yaşamaya başlamıştır. Sektör derneklerinden iletilen bilgi notlarında ciddi bir iç talep daralması yaşandığı, istihdamda azalmalar olduğu, ileriye yönelik üretim ve yatırım planlamalarının yapılamadığı görülüyor."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır