kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Türkiye'nin önemi daha da artacak'


Ankara, terör olaylarının Türkiye'nin stratejik önemini artıracağı görüşünde. Süreyya Serdengeçti, "Yardım istenecekse, Türkiye'ye cömert olunmalı" dedi
Ekonomik program "üçüz kriz" riskini aynı anda yaşamaya başladı. Devam eden ekonomik krizin yanı sıra, ABD'ye yönelik terör eylemlerinin yarattığı krizi de yönetmeye çalışan Türkiye'nin, bu kez NATO kararı çerçevesinde olası bir savaşa girmesi de gündeme geldi.

Ekonomi yönetimi, öncelikli çalışmasını IMF ile sürdürülen programın 2002 yılı dengeleri üzerinde yoğunlaştırmasına karşın, ABD'deki gelişmeleri de dikkatle izlemeye devam ediyor. Üç olağanüstü olayın etkilerini aynı anda hisseden ekonominin geleceğine ilişkin değerlendirmeler yapan Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, Türkiye'nin uluslararası sistemde öneminin daha da arttığını söyledi. ABD'deki olayın piyasalara uzun vadeli etkilerinin farklı olacağını belirten Serdengeçti, bu olumsuzlukların zaman içinde giderileceğini belirtti. Serdengeçti, sözlerine şöyle devam etti:

ABD'NİN TAVRINI BEKLEMELİYİZ
"İlk şoku atlattıktan sonra, normale dönme konusunda daha deneyimliyiz. Ancak bu gelinen aşamada, bir sürü şeyde netlik yok. O nedenle, piyasalara yansıması henüz gözlenmiyor. Ama ABD daha söyleyeceğini söylemedi. ABD mutlaka bir yerlere bir şeyler yapacak. Bu yerler bizim yakınımızda ya da uzağımızda olacak. Bizim burada bir rolümüz olacak ya da olmayacak. Bunları bilmek zor tabii. Türkiye bir rol üstlenecekse daha cömert davranmaları lazım. Her şeye rağmen Türkiye'nin öneminin arttığı söyleniyor."

Herkes ders alsın
Bir süre beklemek gerekecek. Henüz erken. Ancak, ABD'nin terörizme karşı uluslararası işbirliği yaklaşımı Türkiye'nin rolünü önemli hale getiriyor. Bu durumda üstlenilecek rolün, ekonomik programa olumsuz etkisinin olmaması lazım. Herkes yeni düzenden dersler çıkarsın.

Özel bütçe şarta
Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz. 15 yıldır uluslararası boyutu da olan teröre karşı mücadele veriyoruz. Bunu anlayamayan ülkeler vardı. Türkiye, NATO'nun alacağı kararlara iştirak etmeli. Ancak büyük bir müdahale için oluşturulacak işbirliği, Türkiye için gerekli bütçeyi de hazırlamak zorunda.

Okan MÜDERRİSOĞLU

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır