kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Wall Street'te son 70 yılın en uzun arası


Terörist saldırıların ardından şoka giren ABD'de piyasalar dün de açılmadı.
Böylece ABD'de piyasalar, 1929 yılında yaşanan Büyük Buhran'dan bu yana ilk kez olağanüstü bir durum için bu kadar kapalı kaldı. Piyasalar, 2. Dünya Savaşı patladığında bile sadece 2 gün kapalı kalmıştı.

ABD'de piyasalar bugün de kapalı kalırsa 1929 yılındaki Büyük Buhran sırasında Başkan Franklin Roosevelt'in kapatma emrinden bu yana ilk kez üç gün kapalı kalmış olacak.

EN GEÇ PAZARTESİ
ABD'de dün sadece tahvil piyasası açıldı, ancak bu piyasada da işlem neredeyse olmadı. New York Borsası Başkanı Richard Grasso, "Piyasaları hemen açmak şu an için yarardan çok zarar getirecek. En azından yatırımcıların ve şirketlerin soğukkanlılıklarını koruyabilecekleri güven ortamı oluşuncaya kadar borsayı açmamak gerekir. Piyasaların büyük ihtimalle bugün de kapalı olacağını söyleyen Richard Grasso, "Sanırım Pazartesi gününden itibaren eski düzene dönebileceğiz. Kapalılık süresini çok fazla uzatmak da güven kırıcı olabilir" dedi.

Bu arada uzmanlar, ABD ekonomisindeki durgunluk sinyallerinin daha da güçleneceğini ve üçüncü çeyrekte büyümenin negatife dönebileceğini öne sürüyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır