kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Borsadan kamikaze dalışı


ABD'deki saldırının ardından işlemlere bir gün "es" veren borsa, sarsıntıyı dün hissetti.
Açığa satış yasaklandığı için sadece elinde hisse senedi olanların yaptığı satışlar, İMKB'yi yüzde 8.9 düşürdü. Faizlerde 5 puanlık yükseliş meydana geldi

Türkiye'de piyasalar, ABD'deki terörist saldırının sarsıntısını dün hissetti. Saldırının ardından ilk şokun atlatılması için işlemlere bir gün ara verilen İMKB, dün seans açılır açılmaz paraşütsüz inişe geçti. Gün içinde Irak'ın bombalandığı haberi de gelince yüzde 11'lere kadar düşen borsa, haberin yalanlanmasının ardından toparlandı ve günü yüzde 8.9'luk kayıpla 8 bin 465 puandan kapattı. Açığa satış yasak olduğu için gerçekten elinde hisse senedi olanların yaptığı satışlar, yatırımcının güvensizliğini de ortaya koydu. En büyük düşüş ulaştırma ve turizm endekselerinde olurken THY yüzde 14.4'lük düşüşle dikkat çekti. Borsacılar, 8 bin 300 seviyesinde tutunma olmaması halinde endeksin 7 bin 300'lere kadar inebileceğini belirtiyor. Geçen hafta yüzde 80'lere kadar gerileyen bono faizleri ise yeniden yüzde 90'lı seviyelere tırmandı. 6 Mart 2002 vadeli kağıdın bileşik faizi ise yüzde 87.58 olurken bugün valörlü işlemler yüzde 91.94'ten geçti. Dolarda Merkez Bankası'nın kontrollü tavrı nedeniyle artış sadece 13 bin lira oldu ve gün 1 milyon 472 bin liradan kapandı.

MERKEZ'DEN AÇIKLAMA
Sabah saatlerinde bir açıklama yapan Merkez Bankası, saldırının piyasalar üzerindeki etkisinin az olduğunu açıkladı. Bankaların sağlanacağı belirtilen ek likidite için talepkâr olmadığını belirten Merkez Bankası'nın açıklaması, piyasalara moral verdi. Ancak belirsizlik nedeniyle piyasalardaki tedirginlik tamamen yok olmadı. Bankacılar saldırı öncesinde faizlerin bu hafta yüzde 70'li seviyelere inmesi yolunda beklentiler olduğunu anımsatarak "Ancak bu olay tüm tahminleri alt-üst etti. Faizler bir ay boyunca yüzde 85-90'larda dolaşır" diyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır