kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kamikazelerin evine baskın


FBI, iki pilotun Hamburg'da aynı evde kaldıklarını tespit edince Alman polisi operasyona başladı. 4 ev basıldı, 1 Faslı gözaltında...
Saldırılarla ilgili soruşturmada, gözler Almanya'ya çevrildi. Dünya Ticaret Merkezi'ne saldıran uçaklardan birinde pilotluk yaptığı sanılan teröristlerden Amanullah Atta Muhammed ve Marvan El Şeyhi'nin Hamburg'da bir dönem aynı evde yaşadıkları tespit edildi. FBI'dan alınan bilgilerin ışığında hareket eden Alman polisi önceki akşam Hamburg'daki 4 evde arama yaptı ve çok sayıda kişiyi sorguladı. Polis Faslı bir havaalanı görevlisini de gözaltına aldı.

Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanı Olaf Scholz da, Hamburg'da yaşadıkları bildirilen ve ABD'deki saldırılarla bağlantısı olduğu sanılan bu kişlerin Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olduğunu açıkladı.

Scholz, düzenlediği basın toplantısında, şüphelilerin kayıtlarının incelendiğini ve kayıtlarda ikisinin de BAE pasaportu bulunduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Scholz, iki kişinin de Almanya'da yaşadığı süre içerisinde, polisin ya da göçmenlik bürosunun dikkatini çekecek herhangi bir suç işlemediklerini belirtti.

AYNI ÜNİVERSİTE
Hamburg polisi, 33 yaşındaki Amanullah Atta Muhammed ile 23 yaşındaki Marwan El Şeyhi'nin, 2000 yılının Temmuz ayından 2001 yılının Ocak ayı sonuna kadar Harburg Teknik Üniversitesi'nde kayıtlı olduklarını belirtti. Hamburg polisi, 25 ila 35 yaşlarında Arap kökenli yaklaşık 8 kişinin öğrenci olarak evi tuttuklarının ve 3 odalı evden Şubat ayında ayrıldıklarının belirlendiğini kaydetti.

RADİKAL İSLAMIN KALESİ
Öte yandan, Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, kentin İslami radikal örgütlerin "kalesi" haline geldiği vurgulandı. Açıklamada, Hizbüttahrir, Mücahidin, Müslüman Kardeşler ve Hamas gibi ögrütlerin kentte yerleştiği, Hizbüttahrir'in dünya çapında aranan terörist Usame Bin Ladin ile ilişkisinin olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

AFGAN PİLOT 12 TERÖRİSTİ EĞİTMİŞ
FBI, son yaptığı araştırmalarda Salı günü düzenlenen seri saldırıları organize çalışan en 50 kişilik bir grubun düzenlediğini belirledi. Bu 50 kişiden en az 18'inin pilot, geri kalanlarının da lojistik çalışmalar yaptığı görüldü. Adının Resul Birwaz olduğunu açıklayan bir Afgan pilotu, bu grupta yer alan 12 pilotun Afganistan'da eğitim gördüğünü öne sürdü.

TALİBAN İSTEDİ
1999 yılında BM'nin Afganistan'a yaptırım uygulaması üzerine ülkenin havayolu şirketi Ariana'nın kapatıldığını belirten Birwaz, "Taliban yönetimi, ben ve 4 pilottan yardım istedi. Pakistanlı ve Afgan olduğu belirlenen 12 kişiye uçuş eğitimi vermemiz istendi" dedi. İddiaya göre, Birwaz dışındaki pilotlar, 7'si çok İngilizce konuşan bu 12 kişiye 3 Boeing tipi yolcu uçağının kullanımı öğretti. Pilot adayları önce Bamil kentinde yer eğitimi aldı, daha sonra askeri bir üste faal olarak Boeingler'i uçurdu. Bu 12 kişilik ekibin 2000 yılında ülkeden ayrılıp Amerika'ya gittiği belirtildi. FBI, kamikaze pilottan birinin de Suudi Havayolları'nda faal olarak uçmuş olduğunu belirledi. Şebekedeki diğer 12 pilot ise Amerika'daki ucuz uçuş eğitimi veren kurslarda eğitim gördü.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır