kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Beyaz Saray'da köstebek mi var


Beyaz Saray'a giden Bush uyarılar üzerine rotayı değiştirince teröristler gizli şifrelerden FBI'yı aradı:"Hedefimiz Aır Force One." Başkanın başka yere gittiğini nasıl öğrenmişlerdi?
Sabah 09.03'te Gizli Servis elemanları Başkan Yardımcısı Dick Cheney'i Beyaz Saray'daki ofisinden alarak apar topar Başkanlık Acil Operasyon Odası'na götürdü. Ulusal Güvenlik danışmanı Condoleezza Rice ve Ulaştırma Bakanı Norman Mineta gibi çok sayıda kabine üyesi de Beyaz Saray'ın altındaki bu yeraltı sığınağında toplanmıştı. Bu sırada terörist saldırıyla ilgili bilgiler Operasyon Odası'na akıyordu.

BAŞKAN DİRENDİ AMA...
İlk gelen bilgilerde bir uçağın Kentucky'ye düştüğü söylendi. Bu haber doğru çıkmadı. Ardından Avrupa'dan havalanan 6 uçağın teröristlerin elinde olduğu ve Amerika Birleşik Devletleri'ne doğru yol almakta olduğu duyuldu. Ardından Gizli Servis, Başkan Yardımcısı Cheney'e patlayıcıyla yüklü bir başka uçak ya da helikopterin Beyaz Saray'a doğru hızla yaklaştığını haber verdi. Cheney hemen telefona sarılarak Florida'dan Washington'a dönmek üzere Air Force One uçağına binen Başkan George W. Bush'u aradı ve hemen dönmemesini istedi. Bush önce "Bir avuç terörist beni yolumdan döndüremez" diyerek Cheney'e karşı çıktı. Fakat Gizli Servis elemanları telefonu alarak Bush'u tehlikenin büyüklüğü konusunda ikna etti. Bunun üzerine Air Force One uçağı yolunu değiştirerek bilinmeyen bir yere doğru yöneldi. Güvenlik önlemi olarak da bir savaş uçağının Başkan Bush'un uçağına eşlik etmesine karar verildi.

GİZLİ ŞİFRELER
Birkaç dakika sonra şok edici bir gelişme yaşandı. FBI'ı telefonla arayan teröristler, gizli şifreleri kullanarak, "Bir sonraki hedefimiz Başkan'ın uçağı Air Force One" mesajını verdi. Teröristler Bush'un Beyaz Saray'a gitmekten vazgeçtiğini biliyorlardı! Dahası sadece FBI ve CIA tarafından bilinen gizli şifreleri kullanıyorlardı....

DALGA GEÇTİLER
Bu bilginin ortaya çıkmasının ardından büyük bir casus avı başlatıldı. Ancak, teröristlerin bir sonraki hedeflerinin Air Force One uçağı olacağını neden açıkladıkları ve bu açıklamayı yaparken neden gizli şifreleri kullandıkları belirlenemedi. Uzmanların değerlendirmesine göre kendilerine aşırı güvenen teröristler, Beyaz Saray bodrumunda konuşulan her şeyi bildiklerini belli ederek ABD yönetimiyle dalga geçiyordu.

William SAFİRE

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır