kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Daha büyük faciayı çelik yapı önledi


İngİltere'nin başkenti Londra'daki Arup mühendislik odası yetkililerinden John MacArthur, "Kulelerin yana devrilmeyip olduğu yere yıkılmadığı için Tanrı'ya şükretmek gerekiyor.
Aksi taktirde şimdikinden çok daha büyük bir facia ile karşı karşıya kalınırdı" diye konuştu. Daily Telegraph gazetesine açıklama yapan MacArthur, binanın yapısındaki 'çelik tüplerin' önemli rol oynadığını ifade etti. İngiliz mimarın açıklamalarına göre ikiz kulelerin dış cephesi, çelikten örülmüş kafesleri içeren kolonlardan oluşuyor. Rüzgarın etkisini hafifletmek için tasarlanmalarına rağmen aynı zamanda her katı da destekliyorlar. İşte bu destek kolonlar yıkılışın binanın temeline doğru olmasını sağladı.

ÜST KAT GÜÇSÜZDÜ
Katların ortasında bulunan çelik kolonlar ağırlığı yüklendi. Her iki kolonun arasında yine çelik ağlar bulunuyor. Bu ağlar iki katı birbirine sıkı sıkıya bağlı tutuyor. Kuleler, şiddetli rüzgar, deprem ve orta büyüklükte bir yangına dayanacak şekilde inşa edilmişti. Ancak uçakların çarpış şiddeti ve yakıt depolarının infilak etmesine kuleler dayanamadı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır