kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Endişeli bekleyiş


ABD'de enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. 30 bin ceset torbası hazır. Henüz, New York'ta 4763 kişinin kayıp olduğu, Pentagon'da ise 190 ölü bulunduğu açıklandı
ABD'deki kamikaze saldırılarının ardından ölü ve yaralılar konusunda henüz kesin bir bilanço açıklanmıyor. Ancak New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani, kentteki resmi kayıp sayısını 4763 olarak açıkladı. Giuliani, saldırılarda ölenlerden 46'sının kimliğinin belirlendiğini de sözlerine ekledi. ABD Savunma Bakanlığı ise, Pentagon'a saldırıda ilk belirlemelere göre 190 kişinin öldüğünü açıkladı. Üst düzey bir bakanlık yetkilisi, ilk belirlemelere göre tespit edilen bu rakama binaya ölüm dalışı yapan uçakta bulunanların da dahil olduğunu söyledi.

ENKAZA GÖMÜLÜ POLİS
Dünya Ticaret Merkezi ve çevresindeki enkaz arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Ancak enkaz altındakileri canlı olarak çıkarabilme umutları gittikçe azalıyor. Önceki gün sağ olarak çıkarılan bir polis memurunun kurtarılışı filmleri aratmayacak türden. 36 yaşındaki Bill Coscarelli, polis memurunun enkaza gömülü kafasını gördüğünde çok şaşırmış. Zira aynı yerden hatta üzerinden 30 kez geçtiği halde, konuşamayan adamı bir türlü fark edememiş. Zavallı polisi, enkaz parçalarını tek tek elleriyle çıkararak kurtarmışlar.

CESET TORBALARI HAZIR
Aramaya büyük bir hızla devam eden kipler, çok sayıda cesedin parçalandığını ve bu nedenle kimlik tespitinin çok güç olduğunu belirtiyor. Bir itfaiye görevlisinin şu sözleri, enkazdaki tüyler ürperten manzarayı anlatıyor: "Her yer büyük uçak parçalarıyla dolu. Bu karmaşada insan bulmak çok güç. Bir çok ceset bulduk. Ama parçalanmışlardı. Bebekler için olan ceset torbalarından istedik çünkü parçaların kaybolmasını istemiyoruz." Enkaz kaldırma için 30 bin ceset torbası hazır bekliyor. Kuzey kulenin ayakta kalan ilk 7 katı da dün sabah çöktü. Güney kulenin ise ayakta tek bir katı kalmadı. 110 metrelik yükseklikleriyle New York semalarının ihtişamlı görüntüsünden geriye artık 2 katlı bina yüksekliğinde enkaz yığını kaldı.

83'ÜNCÜ KATTAN KURTULDU
Güney kulede mahsur kalanlara yardım etmek ve katları boşaltmak için içeri giren kahraman itfaiyeci de mucizevi bir şekilde kurtulanlardan. 83'üncü kata geldiğinde bina sarsıntıyla çökmeye başladı. İtfaiyeci, kurtuluş yolunu pencereden atlamakta buldu. Çelik yığını ve cam parçaları arasından çıkarılan itfaiyecinin hayati tehlikeyi atlattığı belirtiliyor.

DÜNYA ABD'YE AĞLIYOR
ABD Beyaz Saray sözcüsü Ari Fleischer Başkan Bush adına yaptığı açıklamada bugünü yas ve dua günü ilân etti. Avrupa Konseyi Sekreteri de 43 ülkede yaklaşık 800 milyon kişinin bugün ABD'de ölenler için yas tutacağını açıkladı. İnternet ve Teknoloji konserinde konferans vermek üzere Viyana'ya giden ABD Eski Başkan Yardımcısı Al Gore ise hava sahasının kapalı olması nedeniyle ülkesine dönemedi.

Giysi mağazası morga çevrildi
Dünya Ticaret Merkezi'nin yakınındaki Brooks Brothers giysi mağazası, enkazdan çıkarılan cesetlerin yerleştirilmesi için geçici morga çevrildi. Cesetler, kamikaze saldırı sırasında hasar gören 54 katlı binanın erkek giysi reyonuna yerleştirildi. Binanın yıkılma tehlikesine karşılık tüm çalışanları boşaltılmıştı. Ancak daha sonra mağazanın hasar görmediği tespit edildi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır