kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Müslümanları taşlıyorlar


Korkunç saldırının ardından şimdi de ABD'de yaşayan Müslümanlara tehdit başladı. Teksas'ta bir cami taşlandı, Los Angeles'ta öğrenciler dayak yedi

BUSH UYARIYOR AMA...
ABD'yi sarsan korkunç saldırının ardında kimin olduğu soruşturmasında uluslararası terörist Usame bin Ladin isminin ön plana çıkması, Amerika'da yaşayan Müslümanlar'a karşı öfkenin tırmanmasına neden oldu. Ladin ya da bir diğer köktendinci terör örgütü üzerinde yoğunlaşan şüpheler üzerine Başkan George W. Bush ve New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani, 'azınlıklara ve Müslümanlar'a yönelik şiddet olayları olmaması' konusunda halkı uyardılar. Ancak bu uyarı, California eyaletinde olayların çıkmasını önleyemedi.

"HEPİNİZ ÖLMELİSİNİZ!"
Chicago'da 300 kişilik bir grup sloganlarla Müslüman mahallesindeki bir camiye doğru yürüyüşe geçti. Polis, mahalleyi kordon altına aldı. Emniyet Müdürü "Tansiyon çok yüksek. Birçok kişiyi gözaltına aldık. Bir şiddet olayı yaşanmasını önlemeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. Teksas'ta ise bir camiye taşlı saldırıda bulunuldu, camlar kırıldı. New Jersey'de yaşayan Ramandeep Sikh, "Evimin bahçesine ve otomobilime taş attılar. İşe gidemiyorum" diye konuştu. Kuveytli öğrenciler de "Hepiniz ölmelisiniz diyerek bize bağırdılar" dedi.

ALMANYA'DA DA DURUM AYNI
Almanya'da yaşayan Müslümanlar da tehdit ve hakaret mektupları almaya başladı. Almanya'daki Müslümanların Merkez Konseyi Başkanı Nedim İlyas, Müslümanların, ABD' deki terörist saldırılardan sonra sayısız tehdit mektubu aldıklarına işaret ederek, "Müslümanlar böyle bir zamanda Alman toplumuna daha çok açılmalılar" dedi. Almanya'daki Müslümanların ABD'deki saldırıları kınadıklarını elirten İlyas, "Adil bir barış sağlandığı takdirde, aşırı dincilerin dayandığı temel de yıkılmış olacaktır" ifadesini kullandı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır