kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Saldırının sponsoru Saddam


İstihbarat uzmanları, Suudi asıllı teröristin bu işi tek başına yapmasının imkansız olduğunu belirtiyor ve saldırının ardında Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in olabileceğini iddia ediyorlar.
İsrail gizli servisi Mossad'ın, saldırıdan birkaç saat sonra Başbakan Ariel Şaron'a sunduğu raporda, saldırının Bin Ladin'in adamları tarafından Saddam Hüseyin'in sponsorluğunda gerçekleştirilmiş olabileceği belirtiliyor.

ABD DE AYNI FİKİRDE
Bu görüşe destek veren ABD'li istihbarat uzmanları da bir yolcu uçağını uçurmak için yılların eğitimine ve simulatörlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Bin Ladin'in Afganistan çöllerinde bu eğitimi vermesinin mümkün olmadığını savunuyorlar.

1993'te Dünya Ticaret Merkezi'ni havaya uçurmaya çalışırken yakalanan Remzi Yusuf adlı Filistinli'nin de Irak pasaportu taşıdığını belirten uzmanlar, kamikaze pilotların Irak'lı olabileceğini ya da Irak'ta eğitilmiş olabileceğini belirtiyorlar.

Devlet televizyonunun terör haberini sanki Irak büyük bir zafer kazanmış gibi duyurması da saldırıda Irak parmağı olduğuna ilişkin bir delil olarak gösteriliyor. Irak televizyonu, "Yüzyılın operasyonu" olarak tanımladığı saldırıyı, "Amerikan kovboyu insanlığı karşı işlediği suçların acısını çekiyor" sözleriyle duyurmuştu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır