kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Lütfen ülkemizi bombalamayın


"Bombalarınızla neyi vuracaksınız ki?.. Bir fabrikamız bile yok. Boşuna kan dökülecek, halkımız kırılacak!"
ABD Afganistan'da taş üstünde taş bırakmaya yemini etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Afganistan'ın taş devrine döneceği söylendi.

Zaten taş devrini yaşayan Afganistan halkının ise olup bitenden haberi bile yok. Taliban yönetimi televizyonu yasakladığından... Elektrik kesintileri nedeniyle halk radyoyu bile zor dinlediğinden... ABD'nin büyük bir saldırıda bulunabileceği kulaktan kulağa ancak 3 gün içerisinde yayılabildi.

"ABD'Yİ VURMUŞUZ!"
Hatta halk arasında "Afganistan, ABD'yi işgal etti, Beyaz Saray vuruldu" gibi asılsız söylentiler dolaşmaya başladı. Afganlılar haberler üzerine, "Gökdelen nedir?.. Uçak gökdelene çarpınca ne olur?" gibi sorular sormaya başladı. Bu soruların cevaplarını kimse veremediği için saldırının nasıl olduğunu hayallerinde canlandıramadılar.

Afganistan'daki Batılı gözlemciler de ABD'nin Afganistan'a saldırmasına gerek olmadığını; ülkenin zaten harap halde olduğunu söylüyor. Afganistan'da ABD'nin füzelerini harcamasına değecek tek bir fabrika yok. Halk zaten kuraklık yüzünden açlıktan kırılıyor. 1 milyon kişi açlık sınırında yaşıyor.

'İŞİNİZE YARAMAZ'
Ancak Afgan yönetimi, yani Taliban yine de ABD'nin vurmasından korkuyor. Geçenlerde Taliban sözcüsü Abdül Hai Mutmain şöyle dedi: "Artık her türlü kötülük Ladin'den biliniyor. Halbuki Ladin'in böyle büyük güçleri yok. Eğer Amerikan hükümeti tarafsız ve titiz bir araştırma yaparsa, terör saldırısıyla Ladin'in hiçbir alakası olmadığını görecektir. Taliban liderlerini öldürmek zavallı halkımızın işine yaramayacaktır. ABD'nin saldırması bölge halkı ile arasını açmaktan başka işe yaramaz."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır