kapat
14.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin'in vukuatları


İşte ABD yönetiminin, Salı günkü saldırının bir numaralı sorumlusu olarak Ladin'i görmesine neden olan eylemler

1990
Körfez Savaşı ve ABD birliklerinin Ortadoğu'da konuşlanması Ladin'i ABD'ye düşman etti.

1992
Somali'de ABD Barış Gücü'ne karşı girişilen saldırılarda, Ladin taraftarları Aidid'i desteklediler.

1995
Mısır Başkanı Hüsnü Mübarek'e karşı suikast girişimi... Yine Ladin'in parmak izine rastlandı. Riyad'taki (Suudi Arabistan) bombalı saldırıyı destekledi.

Beş Amerikalı öldü.

1998
ABD'nin Kenya ve Tanzanya'daki elçiliklerine yapılan ve 12'si Amerikan, toplam 224 kişinin ölmesine yol açan bombalı saldırı.

1991
Suudi yönetimi, Saddam'a karşı Amerikan güçlerini ülkeye davet etmelerini eleştiren Ladin'i tutukladılar. Ladin, Sudan'a giderek gerilla kampları kurdu.

1993
Dünya Ticaret Merkezi'ne bomba konuldu. 6 kişi öldü, 1000 kişi yaralandı. ABD istihbaratı olayın perde arkasında Ladin'in olduğuna inandı.

1996
ABD, Sudan'a baskı yaptı. Bunun üzerine Ladin, Afganistan'a geçti.

Suudi Arabistan'da, Amerikalılar'ın kaldığı bir apartmanda bomba patladı. 19 Amerikalı öldü. Bu olayda da Ladin'in izine rastlandı.

2000
Yemen'de demirli USS Cole destroyerine bomba yüklü botla intihar saldırısı... 17 asker öldü. Yine bir Ladin operasyonu olduğuna dair ipuçları bulundu.

2001
ABD yönetimi, 11 Eylül Salı günü ülkelerinde meydana gelen korkunç terör eylemini Ladin'in planladığına inanıyor.

Göz hapsinde mi?
Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayınlanan 'İlaf' gazetesinin iddiası: ABD saldırısından korkan Taliban, Ladin'i göz hapsinde tutuyor

ABD'nin kararlı tutumu üzerine Taliban yönetimi ABD'nin misillemesine karşı hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Ladin'e bağlı Arap asıllılar başkent Kabil'i terk etmeye başladı. Kent sakinleri de büyük bir hızla siperler ve sığınaklar kazıyor.

Bir diğer iddiaya göre ise saldırıdan hemen sonra Afganistan'da yönetimi elinde bulunduran Taliban yetkilileri, Ladin'i ve üst düzey yardımcılarını evinde göz hapsine aldı. ABD yönetimiyle pazarlığı giren Taliban, Afganistan'ın vurmaması karşılığında Ladin'i teslim etmeyi teklif etti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayınlanan 'İlaf' gazetesinin Afganistan'daki Arap kaynaklara dayandırdığı habere göre, Ladin ve El Kaide örgütünün askeri kanat sorumlusu Muhammed Atıf El Makninin de bulunduğu üst düzey yöneticiler göz hapsinde tutuluyor. Taliban yönetimi ise iddiaları yalanlayarak, "Ladin, Afganistan'da bir yerlerde. Ancak göz hapsinde değil" diye konuştu. Pakistan Gizli Servisi ise Ladin'in Amerika'ya düzenlenen saldırılar sırasında süratle yer değiştirerek bilinmeyen bir yere saklandığını bildirdi.

ÇEVRESİ KUŞATILDI
ABD yönetimi Taliban'ın baş destekçisi olarak bilinen ve Taliban yönetimini tanıyan 3 ülkeden biri olan Pakistan'dan, saldırılara karşılık verme konusunda yardım istedi. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref de, ABDfBüyükelçisifWendyfChamberlinfilefyaptığı görüşmede ABDfileftamfişbirliğinefhazırfolduğunufsöyledi. ABD ile Pakistan arasında varılan anlaşma gereği ABD Pakistan'da üsler kuracak ve gerekli gördüğü durumda bu üsleri Afganistan'a saldırmak için kullanacak.

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkilileri de Hindistan hükümetiyle temaslarda bulunarak Ladin hakkında bilgi istedi. Times of India gazetesinin haberine göre bu konudaki FBI mektubu Çarşamba akşamı Hindistan hükümetine iletildi. Hindistan yönetemi de ABD'nin Bin Ladin'e yönelik yürüteceği operasyonlara tam destek sözü verdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır