kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
SEDAT SERTOĞLU(ssertoglu@sabah.com.tr )

Aferin..

Medyaya kocaman bir aferin.. Ankara'da 30 Ağustos resepsiyonunda komutanlara, yine "Siyaset ile ilgili sorular sorduğunuz" için sizlere kocaman bir aferin.. Bu hareketiniz nedeniyle sizlere ayrıca, birer de kocaman, "Papyonlu Demokrat Gazeteci Ödülü" verilmeli..

Bizim fevkalade demokrat olan medyamız, askerlerin siyaset ile ilgili görüşlerine meraklı.. Meraklı olmasına meraklı da, ardından kalkıp demokrasi ve batıda asker-sivil ilişkileri hakkında ders vermeye, ahkam kesmeye kalkmıyorlar mı, işte bu çok tuhaf oluyor.. Öyle değil mi değerli okurlarımız?

Askerlere kendi konuları ile ilgili sorular sormayıp, siyaset ve ekonomi ile ilgili sorular sormak, "Ben Demokrasi ile yönetiliyorum" diyen hangi ülkede görülüyor acaba?

Türk ordusunun en üst düzeyini oluşturan komutanları bir arada yakalayınca, askeri sorunları bir tarafa bırakıp, siyasi sorular sormak, askerlerin de bunlara cevap vermesi, sadece bizim gibi garip ülkelerde görülür.. Normal bir ülkede değil.. Sonra demokrasi dedik mi, mangalda kül bırakmıyoruz..

Garip bir ülkede, birbirinden garip işler yapan insanlarız..

Faiz niyetine
Baksanıza, TL'yi de Allah'a havale ettik.. Camilerde "Yüce Rabbim; dolar denen o yeşil kağıt parayı kahret" diye dualar ettik..

Sizce rasyonal bir şey mi yaptık?

Ya Pazartesi günü veya hafta içinde dolar artarsa ne olacak? Yüce Rabbimiz bizim dualarımızı kabul etmemiş mi olacak? "Demek ki günahlarımız çokmuş" mu diyeceğiz?

Bence şimdi faizlerin düşmesi, borçların azalması, Borsa'nın yükselmesi için de camilere gidip hutbe okutalım..

Yetmez.. Trafik kazalarının azalması, yolsuzlukların bitmesi, şeffaflığın gelmesi ve de ülkemizi etkileyen her türlü olumsuzluğun ortadan kalkması için de dua edelim..

Artık 65 milyon, 70 milyon, hepimiz dua etmesine edelim de, bu, akılcı bir iş mi olur?

Galatasaray
Bizim Galatasaray alem bir yönetime sahip.. Takımın parası yok diye oyuncuları üçe beşe bakmadan satıyor..

Sonra, Istanbul'un en değerli yerlerindeki mülklerini atıl bir halde tutuyor.. Satın şu Florya'yı.. Ver bir inşaatçıya, kulübe sürekli para getiren tesislere dönüştür. Al kulübü de götür Riva'ya kur..

Sonra Galatasaray Adası.. Burasını örneğin, Laila'yı işletenlere veya Celal Çapa'ya ver.. Dönüştürsünler jet-set bir mekana.. Buradan da yılda 3-5 milyon dolara eşit TL kazan.. Orayı dublesi 1000 liraya rakı içilen yer olmaktan çıkart.

Gelelim Fenerbahçe Burnu'ndaki mezbele halindeki diğer bir tesise.. Yürekler acısı bir halde.. Ver orayı da profesyonellere.. Kulüp adam gibi para kazansın..

Yok.. Bunları yapmazlar.. Sonra şikayet ederler..

Beyler; milyonlarca kişinin sevgilisi olan bir takımı, Galatasaray Lisesi'nin dört duvarı arasına hapsedemezsiniz..

Açın bu takımı halka.. 200 bin üyeniz olsun.. Dünya çapında bir takım ancak böyle yaratılır.. Yoksa dört duvar arasında takla atıp kongre kazanarak değil..

www.superbahis.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır