kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

12 Dev adam kaza yaptı


11 sayı öne geçtik. Ama Örs'ün hatalı kararları yenilgiyi getirdi
Turnuvanın ilk gününde stresli, fakat önemli bir galibiyet alan milliler, Slovenya maçına aynı 5'le başladı. Rakibin, Mirsad'ı Tusek, Hüseyin'i de Nesterovic'le tutma planları başarılı oldu. Ama İbo'nun 11 sayısı, ilk periyotta 18-15'lik üstünlüğü getirdi. Bu bölümde oyun kurucu mevkiinde Kerem ve pivotta Hüseyin'in skora hiç katkı yapamaması, en önemli problemimizdi.

İkinci periyodun başında Gorenc'in sert savunması İbo'yu durdurdu. Fakat İbo'nun yerine giren Harun'un sayıları ve iyi savunmayla 11 sayı öne fırladık.

3. periyodun başında Slovenya'nın baskılı savunması çok top kaybetmemize, dengesiz şutlar kullanmamıza sebep oldu. Slovenler ise, McDonald'ın basketleriyle 39-38 öne geçti. Bu periyotta geri koşmakta da zorlandık. Fakat Hidayet'in gayretiyle, periyodu 3 sayı farkla geride bitirdik: 44-47.

Dış şut yetmez
Son periyotta Slovenya'nın içeri dalmaları ve ikili oyunlarla çember altından buldukları kolay sayılar, farkın açılmasına neden oldu. Ve maçı kaybettik. Bu maçta takım olarak iyi savunma yaptık ama hücumda çember altını kullanmadığımız için sayı bulamadık. İbo ve Hidayet'in dış şutlarına bağlı sistem, rakibin de işini kolaylaştırıyor. Bu ikili dün zorlama atışlar yerine, içeriye girip yakın şutlar denemeli, ya da asist yapmalıydı.

Letonya maçında pek gözükmedi. Ama Kerem ve Orhun'un guard mevkiinden sayı bulamaması en önemli sorunumuz. Kerem bu stresle dün zorlama atışlar kullandı ve takımın dengesini bozdu. Sonuçta bu bir turnuva ve şansımız sürüyor.

İspanya maçına iyi konsantre olup, bu maçtaki yanlışlarımızı tekrarlamazsak, yeni bir başlangıç yaparız.

TÜRKİYE-SLOVENYA: 57-71
PERİYOTLAR: 18-15, 13-13 (31-28), 13-19 (44-47), 13-24

ASİST: Türkiye-9, Slovenya-14 (Beciroviç 4)

TOP ÇALMA: Türkiye-6, Slovenya-7 (Beciroviç 3)

TOP KAYBI: Türkiye-13, Slovenya-10 (Hidayet, Mirsad 4)

HAKEMLER: Jungebrand (Finlandiya), Muhviç (Hırvatistan)

MAÇIN YILDIZI
Marko Miliç: Oynadığı 33 dakika içinde, yüzde 75 gibi inanılmaz bir isabetle14 sayı üretti. Toplam 8 ribaunda imza attı ve 4 asist yaptı. 1 sezon F.Bahçe'de oynayan Miliç'in bu grafiği maçı Slovenya'ya getirdi

MAÇIN ANAHTARI
Slovenya takımının her istatistikte Türkiye'ye üstünlük sağlaması ve her hücumdan sonra ribaund için mücadele etmesi. Bu kadar kötü istatistikli bir takımın kazanması için bir mucize gerekti, o da olmadı

MAÇIN NOTU
İlk periyodda kazanmayı hakedecek kadar iyiydik. Sonra birdenbire tutulduk. Türkiye'nin çok kötü bir hücum yüzdesiyle son 3 periyotta 13'er sayı üretebildik. Bu şartlar altında farklı yenilgi de kaçınılmaz oldu

Ahmet KANDEMİR

www.superbahis.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır