kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Barış yok, kavga var


1 Eylül Barış Günü'nde birçok ilde göstericiler ve polis arasında çatışma çıktı. Ankara'da 700, Diyarbakır'da 100 kişi gözaltına alındı
1 Eylül Barış Günü birçok ilde izinsiz ve bölücü örgüt yanlısı gösterilere sahne oldu ve çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Ankara'da HADEP'in yasaklanan Dünya Barış Günü Mitingi için geniş güvenlik önlemleri alındı. 500'ü Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 600'ü de diğer illerden toplam 5 bin civarında polisin görev aldığı bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Konya, İstanbul, Kayseri ve Samsun yollarında illerden gelecek kişilere karşı da jandarma ile beraber bekleme noktaları oluşturdu.

Mitingin iptal edilmesine rağmen, Ankara'nın Abdi İpekçi Parkı'na gelen kişiler gözaltına alındı. Altındağ HADEP İlçe Binası'nda toplanan gruba da polis müdahale ederek 50 kişi gözaltına alındı. Burada çıkan kargaşada bir polis yaralandı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren gerçekleştirilen önlemler çerçevesinde yaklaşık 700 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, nezarethanelerde yer kalmayınca 19 Mayıs Stadyumu'na götürüldü. Başkent polisi tüm gözaltılar sırasında cop kullanmadı. Gözaltına alınanlar kimlik kontrolünden sonra akşam saatlerinde serbest bırakılmaya başlandı.

İSTANBUL'DA SALDIRI
İstanbul Topkapı'da izinsiz olarak toplanan yaklaşık bin kadar HADEP'li dağılırken terör estirdi. Apo ve PKK lehine sloganlar atarak ve Apo'nun posterleriyle yürümeye başlayan grup, Edirnekapı yönündeki çıkışında yolu kesti ve otomobillere saldırdı. Göstericiler daha sonra kendilerini dağıtmak için gaz bombası kullanan polisi de taşladı. Polisin müdahalesiyle dağılan göstericiler ile polis arasında başlayan kovalamaca sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DA OLAY
Önceki gün olayların yaşandığı Diyarbakır'da Balıkçılarbaşı, Suriçi ve Aliemiri Caddesi bölgelerinde zaman zaman küçük gurupların slogan atarak yaptıkları korsan gösterilere polis müdahale etti. Şüpheli görülen 100 kadar kişi kısa süreli gözaltına alınırken, dünkü olaylar sırasında gözaltına alınan 8 kişinin sorgusunun ise sürdüğü bildirildi.

BATMAN'DA 20 GÖZALTI
Batman'da çıkan olaylarda 20 kişi yaralandı, 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HADEP İL Başkan Yardımcısı Aydın Güneşi de bulunuyor. Siirt'te de polis izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba müdahale etti, 6 kişi gözaltına alındı. Adana'da HADEP il binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, polis tarafından dağıtıldı. HADEP Yalova İl Binası'nda yapılacak basın açıklamasına giden 4 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Gaziantep'te polisin ikazına rağmen slogan atan 10 kişi gözaltına alındı.

Ünsal ERGEL-Fatma CAN-Mürsel ACAY Halit BEYTÜ-Ali BİLGİLİ-Nazan ERDEM

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır