kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

9 bin metrede zirve


Sökmenoğlu: Resepsiyona beyaz smokinle geldim. Mahçup oldum. Kıvrıkoğlu: Kriz nedeniyle beyaz diktirmedik, siyah kışlıklarımızı giydik
Devletin zirvesi 9 bin metre yükseklikte, Cumhurbaşkanlığı'na ait GAP uçağında buluştu. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Hava Harp Okulu'nun mezuniyet töreni için önceki gün GAP uçağı ile Ankara'dan İstanbul'a gittiler. Sezer, Sökmenoğlu ve Kıvrıkoğlu yolculuk boyunca ülke sorunlarını konuştular.

ÜNİFORMADA TASARRUF
Uçaktaki sohbette, bir gece önce Gazi Orduevi'nde yapılan 30 Ağustos resepsiyonunu hatırlatan Sökmenoğlu, "Geçen yıl komutanlarımız beyaz tören elbisesi giydiği için, ben de bu kokteyle beyaz smokin ile geldim ama mahcup oldum. Siz tasarruf yapmışsınız, siyah kışlık elbiseleri giymişsiniz. Neyse ki MİT Başkanı Atasagun bey Bey, beyaz smokin giymişti, yalnız kalmadım" dedi.

Kıvrıkoğlu da şunları söyledi: "Her yıl 30 Ağustos'ta beyaz kıyafetlerimizi giyerdik. Ama şimdi ekonomik krizin de etkisiyle, bu yıl tören üniforması yaptırmadık. 33 bin subayımız var. Diktirilecek tören üniformaları 600-700 milyar lira tutuyor. Talimat verdim, kimse diktirmedi. Kışlıklarımızı giydik. 700 milyar az para mı? Senede bir kez giyiliyor. Dünyanın parası. Bu miktarı küçümsememek lazım."

Sezer'in, genellikle Sökmenoğlu ve Kıvrıkoğlu'nu dinlediği, bir ara bu yıl yaz mevsiminin kurak ve sıcak geçtiğini artık yağışların beklendiğini söylediği öğrenildi.

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
Bir ara Murat Sökmenoğlu, Cumhurbaşkanı Sezer'e dönerek "Efendim bugün 31 Ağustos. Benim için özel bir anlamı da var, doğum günüm" dedi.

Sezer ve Kıvrıkoğlu, Sökmenoğlu'nun yeni yaşını kutladılar. Cumhurbaşkanı, " Benim doğum günüm de 13 Eylül. Az kalmış" dedi.

VARYAG GEMİSİNE SON SÖZ
Uçakta, Türkiye ile Çin arasında sorun olan "Varyag" gemisi de konuşuldu. Orgeneral Kıvrıkoğlu son sözü söyledi: "Varyag'ın geçmesi, lehimize olur."

Genelkurmay, Varyag için bazı şartlar da getirdi. Makine ve dümen donanımı bulunmayan bu geminin can, mal, çevre ve seyir güvenliğini tehdit edebilecek risklerin en aza indirilmesi halinde geçişine onay verdi. Geminin kılavuz alması, görüşün asgari 5 deniz mili olması, boğazın trafiğe kapatılması da istenen şartlardan.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır