kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Bravo Güneş

Gerçekten telafisi olmayan bir maçtı. Teknik direktör Şenol Güneş, mükemmel bir taktik kurguyla, oyun disipliniyle tam maçın havasına göre bir takımı sahaya sürdü.

Galibiyetten başka hiçbir sonucun tatmin etmediği Slovakya'nın kendi sahasında risk alması bekleniyordu. İstanbul'da yüzde 100 defansif anlayışla oynayan Avrupa'nın bu sürpriz ekibi bu kez alan boşaltacak, koşu yollarını açacaktı.

İlk dakikalarla birlikte kalemizde gördüğümüz pozisyonların ardından 15.dakikadan itibaren oyun dengesini buldu. Düzenini oturtan milli takımımız, adam paylaşımında da az hata yapmaya başlayarak rakibini uzun top oynamaya mecbur etti.

Top, iki takımın defans oyuncularının birbirleriyle paslaşmaları şeklinde iki yarı saha arasında gidip gelmeye başladı. Milli Takım, 2.bölgede kabul ettiği oyun anlayışını 30.dakikadan sonra rakip alana pres olarak taşımaya başladı. Arif'in yerine Hasan Şaş seçimini yapan Şenol Güneş'in taktik planı bu dakikalarda meyvesini verdi. Hasan'ın baskısıyla Yıldıray'a gelen top, genç futbolcunun nefis ortasından sonra önce Hakan'ın kafası sonra filelerle buluştu.

İstediğimiz sonucu bulunca rakibin girdiği stresi değerlendirme yoluna gittik. Rüştü kalesinde devleşirken özellikle Ogün-Tayfur ikilisinin göbeği çok iyi kapatmaları Slovak takımının en etkili olduğu kısa paslaşmalarla bulduğu açıkların da sona ermesine neden oldu.

Ne Yıldıray'mış be!

İkinci yarıda tamamen sahamıza kapandık. Hakan'a atılacak uzun toplarla Yıldıray ve de Hasan Şaş desteğinin ortadan gelmesi bize her an 2.golü getirecek fırsatları da yaratacaktı. Müthiş bir mücadele yaşanan orta sahada Yıldıray, fizik güç olarak oyundan düşmeye başladığı anda Şenol Güneş hem kontratakta etkili olabilecek hem de alan kapatacak özelliklere sahip Nihat'ı oyuna aldı. Fakat galibiyetin paniğinden çıkamayan garip bir ruh hali içinde Slovaklar'ı kalemize gelsinler diye bekledik. Ardı arkası kesilmeyen duran topların defansımız ve Rüştü tarafından bir hediye gibi toplanmasıyla rahatladık.

Bu maçta galibiyet çok önemliydi. 47 yıllık özlemin vizesini buradaki 3 puan getirecekti. Sonuçta gereği yapıldı. Tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize bu başarıdan dolayı teşekkür ederiz.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır