kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


İpler elimizde

Çok zor bir maç. Mağlup olduğun an çok şeyini kaybedeceksin. Beraberlikte ikincilik şansın devam ediyor. Rakibinin de bir tek şansı var, kazanmak. Ama onların büyük sorunu, teknik adamlarla futbolcular arasında. Futbolcular ondan memnun değiller. Ama tamamen seyircileri için mücadele ettiler.

İlk 20 dakika yani biz ısınana kadar ve oyunda ahengi yakalayana kadar, birkaç pozisyon buldular. Sonra takım yavaş yavaş işlemeye başladı. Dün gece çok iyiler de vardı, çok kötüler de. Rüştü, Yıldıray, Hakan Şükür, Alpay; sırasıyla çok iyilerdi. Abdullah, zaman zaman Fatih Akyel kötüler... Hasan Şaş, Abdullah'ın önünden çıkıp sahanın diğer bölgelerine yardıma gittiğinde, Slovaklar bu kanattan inanılmaz akınlar yaptılar. Ve Abdullah hepsinde çaresiz kaldı.

Hakem 10 numaraydı

Şenol Güneş'in kurduğu oyun sistemi, tam Ümit Özat'lık. Arkaya tezgâhı attı, önünde Tayfur, Alpay, onların önünde Ogün, seken bütün topları aldı. Yerden araya atılan pozisyonlarda da kademeye iyi girdi. Dün sahada hatasız iki adam vardı... Birisi Rüştü, diğeri hakem Pereira'ydı. Hiçbir hakem mükemmel değildir. Ama Portekizli dün gece mükemmele yakın idare gösterdi. Bence dün gece ondan iyisi, Şam'da kayısıydı.

Güneş, dün tek büyük hata yaptı. Yıldıray'ı oyundan alma zamanı ve şekli yanlıştı. Bu kadar iyi topa basabilen, oyunu yönlendiren, özellikle 1.90'lık rakiplerin arasında, top tekniği ile ters yönlere giden bir adamı, hem de Slovakya topyekün üstümüze geldiğinde dışarı alması yanlıştı.

İsveç maçı daha zor

Hakan da çok güzel işler yaptı. İlerde tek başına mücadele etti. Zamanlaması mükemmel harika bir gol attı. Futbolda bir kural vardır: Penaltı yapılan oyuncuya vuruşu yaptırmamak gerekir. Ama Şenol'u burada suçlayamayız. Çünkü Hakan çok istekli gitti, topu aldı. Teknik adam olarak, bu pozisyonda bir şey yapamazsınız.

3 gün sonra resmen final oynayacağız. Ve Ogün olmayacak. Rakip de Slovakya değil. İsveç, son iki yıldır takım tertibini ve oyun şeklini tamamen değiştirdi. Çok zor olacak ama evimizde oynayacağız. Artık şu andan sonra ipler bizim elimizde, aman ucunu kaçırmayalım. Çok iyi futbol oynamadık, ama güzel mücadele ettik. İsveç maçında böyle oynamamaya mecburuz. Onun için çok zor geçecek.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır