kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sokak çocukları polise zimmetlenecek


Garih cinayetinde "katil" olmakla suçlanan boyacı Fuat, yıllardır gözardı edilen soruna dikkati çekti..
İşadamı Üzeyir Garih'i öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan ve 3 gün boyunca "katil" olmakla suçlanan 13 yaşındaki boyacı Fuat N., yıllardır gözardı edilen sokak çocukları probleminin tekrar gündeme gelmesini sağladı. İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen kimsesiz çocukların topluma kazandırılması ve rehabilite edilmesi için bir proje çalışması içinde olduklarını söyledi.

Ataköy'deki Omurilik Felçlileri Derneği ile Bakırköy Belediyesi Afet Yönetim Merkezi'nde incelemelerde bulunan Bakan Yücelen, bankaların otomatik para çekme makinelerinin bulunduğu bölümlerde, telefon kulübelerinde yatan çok sayıda sokak çocuğu bulunduğuna dikkati çekerek, bu çocukların "Kötü insanlar ve satıcılar" tarafından kullanabileceğini kaydetti.

Sokak çocuklarına sahip çıkmak ve onları takip etmek amacıyla bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Yücelen, şöyle konuştu: "2002 yılı başından itibaren bu çocukları belli polislere zimmetleyeceğiz. Bu polisler sadece çocuğu izleyecek. Çocuğun rehabilitasyona ihtiyacı olduğu zaman haber verecek. Biz bir nevi koordinasyonu sağlayacağız. Polisimiz bu hizmetten büyük zevk duyacak."

İçişleri Bakanı'nın gündeme getirdiği proje, uzmanlarca yeterli bulunmadı... Uzmanlar, sorunun bu çocukları polislere zimmetlemekle değil, onları rehabilite edecek merkezlerle çözümlenebileceğini belirtti..

YÜCELEN AÇIKLADI: ONBİNLERCE ÇOCUK KURTARILACAK
Türkiye'de tiner-bali gibi bağımlılık yapan madde kullanan, ailevi sorunları yüzünden evini terk etmek zorunda kalan ve sokaklarda yaşayan onbinlerce çocuk bulunduğunu kaydeden Bakan Yücelen, yeni geliştirdikleri projeyle sokak çocukları problemini büyük ölçüde ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi. Dünü İstanbul'da çeşitli temaslarla geçiren Yücelen, Ataköy'deki Omurilik Felçlileri Derneği'ni de ziyaret etti. Yücelen bu merkez için Bakırköy Belediyesi'ne teşekkür etti...

Neslihan KESKİN

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır