kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gidelim buradan ruhu kitap oldu


İstanbul'dan kaçarak Bodrum'a yerleşen sade vatandaş Gülnar Önay kurtulmuş olmanın rahatlığıyla kitap yazdı
Acaba büyük kentin gürültüsünden kaçıp Güney'e yerleşme hayalini kuran kaç kişi düşlerini gerçeğe dönüştürebiliyor? Gülnar Önay bunu başaranlardan. Kafasını dinlemek, hayatının geri kalan bölümünü huzur içinde geçirmek için Bodrum'a yerleşen Önay, önce bağ bahçe, börtü böceğe merak saldı, sonra hayatının iplerini eline almanın kendisine kazandırdıklarını bir kitapta topladı. Önay, İnkılap Yayınları'ndan çıkan "Bir Bahçe Kuruyorum" kitabında Bodrum'un Geriş köyünün kuzeybatı yamacına kurduğu bahçesini anlattı.

İŞİ GÜCÜ BİTKİLER
Kitabında bir bahçenin nasıl düzenleneceğinden bahseden Önay, "amatör bahçıvan" olarak bitkiler hakkındaki bilgilerini sunarken, bahçeyle uğraşmanın huzur yarattığına, kentliler de dahil isteyen herkesin bu işle uğraşabileceğine değindi.

Asıl mesleği sanat çevirmenliği olan Önay, 1995'ten bu yana yaşadığı Bodrum'da 4 yıllık oldukça sıkı bir araştırmadan sonra kitabını kaleme aldığını söylüyor. Mısırlı bitki bilimci A. K. Bedevian'ın bitki sözlüğüne ulaşabilmek için bile aylarca uğraştığını belirten Önay, "Bodrum'a yerleşmeye karar verdiğimde önümde uzanan çorak bahçeye baktım ve o anda kendi sorunuma kendim çare olmaya karar verdim. 1300 metrekarelik bahçemde uzun yolculuğumu anlattım" diyor.

Önay şehirden kaçışını şöyle anlatıyor: "Çocuklarım büyüdü, huzurlu bir emeklilik istedim ve buraya yerleştim. Neden bahçe derseniz, bahçıvan tutmak pahalı bir iş doğrusu. Şimdi en büyük arzum 6- 9 yaş arasındaki çocuklar için bir kitap yazmak."

Özlem YURTÇU

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır