kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Onu bir tek Nobel Komitesi fark etmedi


Ünlü yazar Orhan Pamuk'a, İngiliz Independent'dan sonra Amerika'nın önde gelen gazetelerinden NewYork Times da "Onun yeteneğini Nobel komitesi hariç, herkes takdir ediyor" övgüsüyle geniş bir biçimde yer verdi.
Gazetenin "Kitaplar" bölümünde, Pamuk'un İngilizce'ye çevrilen son kitabı "Benim Adım Kırmızı"dan da bir bölüm yayınlandı. "Benim Adım Kırmızı / Toplumsal değerlerin üzerindeki boya fırçası" başlıklı yazıda, Pamuk'un Batı ile Doğu'yu mükemmel bir karışımla yazdığı belirtildi.

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu'na ait herşeyi sildiği, Pamuk'un ise batılılaşarak köklerinden ayrılan Türkler'in geçmişi anlamasına yardımcı olduğu vurgulanan yazıda, şu ifadelere yer verildi: "Orhan Pamuk ne bir gazeteci, ne de politikacı. Çok iyi bir romancı. Onun yeteneğini Nobel komitesi hariç herkes takdir ediyor. Ancak basın onun farkında. İslam metodlarını çok iyi kullanıyor. Ama ne bir ateist, ne de bir kökten dinci."

Gazetede tam sayfa olarak verilen yazıda, kitabın başından sonuna kadar bir solukta okunduğu, bunun ünlü yazarın başarısı olduğu vurgulandı ve Pamuk'un Avrupa ve Amerikan edebiyatında uzman olduğu da kaydedildi.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır