kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Polis Yener'e kitlendi


Garih cinayetinde ihbar yağmuru altında kalan polis, asılsız ifadelere dayalı olarak üretilen senaryoları rafa kaldırarak tüm dikkatini Yener Yermez'in yakalanmasına yoğunlaştırdı
Ünlü işadamı Üzeyir Garih'in öldürülüşünün üzerinden geçen bir haftada, cinayete "tanık" olduğunu söyleyen, aralarında sağır-dilsiz bir kişinin de olduğu birçok vatandaş, farklı senaryolarla, farklı eşkal tarifleriyle polisin karşısına çıktı. Savcının ifadesine göre sayısı "binleri" bulan kişi ihbar yağdırdı, ihbarcıların ortak noktaları ankesörlü telefondan arayıp, kimlik açıklamamalarıydı.

Vatandaşın her ihbarını değerlendiren polis, yaptığı araştırma ve çapraz sorgular ile kimi iyi niyetli olan ancak çoğunluğu dikkat çekme ya da ödül peşinde koşan ihbarcıların ifadelerinin asılsızlığını ortaya çıkardı. Şimdi polis, asılsız ihbarlara dayalı olarak ortaya atılan senaryoları bir tarafa koyarak tüm dikkatini, cinayete karıştığı konusunda güçlü deliller bulunan firari er Yener Yermez'in yakalanmasına çevirdi.

AĞ DARALIYOR
Başkanlığını bir süre önce Erzurum'dan gelen Niyazi Palabıyık'ın yaptığı özel ekipler ve çalışma grupları Üzeyir Garih'in kayıp telefonunun teknik takibini yaparak ulaştıkları katil zanlısı Yener Yermez'in olayın çözülmesindeki kilit kişi olduğunu düşünüyor. Üzeyir Garih'in telefonunu satmaya çalıştığı bilinen, olay gecesi başka birinin katil zanlısı olarak yakalandığı haberini duyunca "oh" çeken, kışlasına giriş çıkış saatleri cinayet saatiyle örtüşen, pantolonunun üzerinde Garih'in kanı bulunan ve en önemlisi yakalanmamak için kaçan Yermez'in etrafındaki ağ bu nedenle giderek daraltılıyor. Polis Yermez'in kaçışındaki profesyonelliği de değerlen-diriyor. Acemi biri olsa, cinayetten hemen sonra kaçar, soğukkanlılıkla kışlaya dönmezdi deniyor.

SANKİ SÜREK AVI
Polisin, Yener Yermez'i yakalamak için başlattığı sürek avı tüm hızıyla sürüyor. Yermez'in farklı semtlerinde görüldüğü İstanbul'da, her gece bekar evlerinden otellere, sokak aralarından meydanlara kadar birçok yer kontrol ediliyor. Katil zanlısının fotoğrafı dağıtılan ekipler devriye geziyor. Yermez'i yakalayabilmek için hesabına para yatıran ve onu son anda elinden kaçıran polis, benzer yöntemleri yine deneme hazırlığında. Telefonu birbirinden çok uzak noktalarda, kısa süreli olarak açılıp kapanan Yermez'in telefonunu başka bir kişiye verip hedef saptırmaya çalıştığı ihtimali de değerlendiriliyor.

PINAR İLİŞKİYİ KABUL ETTİ
Öte yandan Üzeyir Garih cinayetinin zanlısı olarak aranan Yener Yermez'in kız arkadaşı Pınar Konuşkan'ın Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor. Pınar Konuşkan'ın, cinayet günü Eyüp Mezarlığı'nda olduğunu ve katil zanlısı olarak aranan Yener Yermez ile ilişkiye girdiğini kabul ettiği öğrenildi. Yakalandığında hap kullanmış olduğu belirlenen Konuşkan'ın, hapın etkisinden kurtularak kendisine geldikten sonra verdiği ifadede, cinayetin işlendiği gün Eyüp Mezarlığı'nda bulunduğunu ve zanlı Yener Yermez ile ilişkiye girdiğini söylediği bildirildi. Bu arada, gözaltında bulunan Pınar Konuşkan'a, Eyüp Mezarlığı'nda tatbikat yaptırıldığı iddia edildi.

Nefes kesen takip
İstanbul Emniyet Müdürlüğü personelinin, tam kadro olarak peşine düştüğü firari er Yener Yermez'in bekar evlerinde kalabileceği ihtimalini gözönünde bulunduran Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, önceki geceyarısından sonra operasyonlara başladı. Operasyonun ilk durağı Tarlabaşı'nın arka sokaklarında, bekarların yaşadığı evler oldu. Evlere girildi, kimlik kontrolleri yapıldı. Bekar pansiyonlarının odaları tek tek dolaşıldı. Ancak Yermez'in izine rastlanılmadı.

SOKAK SOKAK ARAMA
Sokaklarda da, Taksim Meydanı'nda ve Gezi Parkı'nda durumları şüpheli görülen şahısların üzerleri arandı, kimlikleri kontrol edildi. Taksim Meydanı'nda yapılan uyarılara rağmen kaçmaya çalışan bir genç, polis tarafından yakalandı. Ancak bu kişinin üzerinde herhangi bir suç unsuru bulunmadı

Sürpriz tanık fos çıktı
Cinayet günü, 2 kişinin yabancı plakalı bir otomobille kaçtıklarını iddia eden Köksal Y'nin ifadesi inandırıcı bulunmadı

İşadamı Üzeyir Garih'in Eyüp Mezarlığı'nda öldürüldüğü gün mezarlıktan 2 kişinin çıktığını ve yabancı plakalı bir otomobile binerek uzaklaştıklarını gördüğünü iddia eden "süpriz tanık" Köksal Y. önceki gece Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Eyüp Mezarlığı'nda tatbikat da yaptırılan Y'nin, ödül peşinde olduğu izlenimi vererek "anlattıklarının inandırıcı bulunmadığı" öğrenildi. Kurtköy Jandarma Karakolu'na giderek, Garih'in öldürüldüğü günle ilgili ilginç ifadeler veren Köksal Y., cinayet günü saat 14:00 sıralarında Eyüp Mezarlığı'nda olduğunu söyleyerek, şunları anlatmıştı:

"Yaklaşık 20-25 metre ileride kırmızı Opel Vectra marka bir otomobil vardı. Plakasında sarı zemin üzerinde Arapça yazılar gördüm. Etrafı seyrederken, biri lacivert takım elbiseli, diğeri koyu krem takım elbsiseli iki kişi kırmızı otomobile doğru koştu. Nefes nefeseydiler. Üzerlerindeki elbiseler pahalı görünümlüydü, ama gömlekleri pantolonlarından çıkmış, kravatları çarpılmıştı. Krem takım elbiselinin gömleği terden göğsüne yapışmıştı. Otomobile bindikleri sırada beni farkettiler, ters ters baktılar. Sonra patinajla kalkıp uzaklaştılar."

Katil zanlısı Yener Yermez'le olay günü birlikte olduğu iddia edilen Pınar Konuşkan'ın da aralarında bulunduğu kişilerin şubedeki sorguları da sürüyor. Hasdal Kışlası'nda, Yener Yermez'in dolabında bulunan kanlı pantolon da, üzerindeki kan lekelerinin Garih'e ait olup olmadığının kesin tespiti için ikinci kez inceleniyor.

Mustafa ŞEKEROĞLU

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır