kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Milano'da aile dramı
İtalya'nın Milano kentinde Cristina Oggiona (55) adlı kadın cinnet getirerek kocası Antonio Matalon (57) ve oğlunu (27) öldürdükten sonra intihar etti. Forza İtalya Partisi'nden Milano İl Meclis Yönetimi üyesi olan Matalon'un karısının neden cinnet geçirdiği bilinmiyor.

Aaliyah uğurlandı
Bahamalar'daki klip çekiminden dönerken geçirdiği uçak kazasında ölen rap şarkıcısı Aaliyah önceki gün yapılan cenaze töreniyle uğurlandı. New York Manhattan'daki Aziz Ignace de Loyola Kilisesi'nde düzenlenen, şarkıcı Gladys Knight ve boksör Mike Tyson'ın da katıldığı ayinden sonra şarkıcı Ferncliff'a defnedildi.

Yüksek sesle müziğin cezası: 4 saat 'Polka'
Amerika'nın Ohio eyaletinde, kamyonetinde yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsız eden gence, eşi benzeri görülmemiş bir ceza verildi: Alan Law adlı 19 yaşındaki genç, 4 saat boyunca yüksek sesle polka türü müzik dinlemeye mahkum edildi... Hakim "Ya 100 dolar para cezası ödeyeceksin ya da 4 saat polka dinleyeceksin." dedi. Polka'yı tercih eden Law, Cambridge mahkeme binasında polka müziğin kralı olarak bilinen Frankie Yankovich'in albümünü 4 saat boyunca dinledi.

Yattıkları yerden para kazanacaklar
Fransa'da 14 erkek, Fransız ve Japon uzay araştırma merkezlerinin yeni bir deneyi kapsamında 3 ay boyunca sadece 'yatacak'. Bunun karşılığında her biri 78 bin 400 Frank (yaklaşık 15 milyar lira) kazanacak. Bilimadamları onların üzerinde testler yapıp uzun uzay yolculuklarında astronotlarda meydana gelen değişiklikleri araştıracak. Yerçekimsiz ortamda yürütülecek deneylerde gönüllüler yemeklerini bile yataktan kalkmadan yiyecek. Deneyler dışındaki zamanlarında ise masaj yaptıracak, televizyon seyredip kitap okuyacak, ailelerini arayacaklar.

Fransa'da öğrencilere 'hırsızlık' sigortası
Fransa'da okuldaki diğer öğrenciler tarafından şiddete maruz kalan, pahalı giysileri çalınan öğrencilerin imdadına sigorta şirketleri yetişti. Yılda 30 bin şiddet olayı yaşanan Fransa'da, MEA sigorta şirketi 'okul sigortası' uygulaması başlattı. Aileler, yılda 52 Frank'tan (10 milyon TL) başlayan ödemelerle çocuklarını 'kemiklerinin ya da gözlüklerinin kırılması, kitaplarının ya da değerli giysilerinin çalınmasına' karşılık sigortalatacak. Para ve cep telefonlarının çalınması ise sigorta kapsamına alınmayacak.

Şimdi de belgeseli yapıldı
Türkmenistan devlet televizyonu, Türkmenbaşı Saparmurat Niyazov'un hayatını anlatan 19 bölümlük "Türkmenbaşı Ğ Liderim" adlı bir belgesel yayınlamaya başladı. Neutralny gazetesinin haberine göre, dizi Niyazov'un liderliğinde ve kaleme aldığı Ruhname adlı rehber kitap sayesinde, ülkenin geçirdiği reform sürecini anlatacak. Halk belgesel sayesinde sevgili liderlerini yakından tanıyacak. Niyazov, kısa süre önce gazetelerde ve televizyonlarda kendisine daha az yer verilmesini istediğini açıklamıştı.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır