kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Alem hayali suya düştü!


Libya lideri Kaddafi iktidara gelişinin 32. yıldönümünü Senegalli 92 mankenle kutlamaya kalkınca kıyamet koptu. Senegal yönetimi kızların çıkışını yasakladı
Libya lideri Muammer Kaddafi, "Afrikalı dostlarından" Senegal yönetimini fena kızdırdı. Nedeni ise iktidara gelişinin 32'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlamalara Senegalli resmi bir heyetin yanında bir de 'özel heyet' davet etmesiydi. Kaddafi yaşları 18 ile 26 arasında değişen 92 mankenden oluşan "özel heyeti" Libya'ya götürmek isterken, mankenlerin ülkeden çıkışı son anda Senegal yönetimi tarafından yasaklandı, Kaddafi'nin hevesi kursağında kaldı.

VİZELERİ BİLE YOKTU
Fransa'nIn saygın gazetesi Le Monde'un haberine göre olay 28 Ağustos günü gerçekleşti. Kaddafi'nin gönderdiği özel uçak Dakar Havalimanı'na indi. Libya'ya gidecek uçağın yolcuları yerlerini aldı: 38 erkek ve 92 kadın... Erkek yolcuların tümünün Libya için vizesi vardı, kağıtları tamamdı. Kaddafi'nin 1 Eylül 1969'da iktirada gelişinin 32'nci yıldönümü kapsamında düzenlenecek festivalde geleneksel dans gösterileri ya da diğer etkinliklerde sanatçı olarak görev alacaktı. Birbirinden güzel, uzun boylu ve çekici kadınların oluşturduğu diğer yolcular ise 'mankendi' ve Kaddafi'nin özel davetiyle bir 'defileye katılmak için' gidiyorlardı. Ve hiçbirinin vizesi yoktu...

KARDEŞ ÜLKE DEDİK...
Bu kadar kalabalık bir 'manken' grubunun Libya'ya gideceğinden habersiz olan Senegalli yetkililer uçağı durdurdu. Durumu polise bildirdi. Polis tarafından ifadeleri alınan 'mankenler', 5 bin Frank (950 milyon lira) karşılığında defileye davet edildiklerini söyledi. Senegalli diplomat ve heyet başkanı Şeyh Tidjane Gadio, 'Afrikalı kardeş ülke' Libya'nın bu davranışını hiç de hoş karşılamadı. 18-26 yaşları arasında değişen, kimileri Dakar sokaklarında çalışan bu 'mankenleri' almak için uçak gönderilmesine sinirlenen Gadio, "Eğer bizim Devlet Başkanımız Wade oradaki kızları toplatıp getirmek için Trablus'a bir uçak gönderseydi Libya buna ne derdi acaba?" diye konuştu. Bu olay, Senegal'de büyük tepkiye yol açtı. Birçok yetkili, Kaddafi'ye ateş püskürüyor.

FUHUŞ AĞI KURMUŞLAR
Konu hakkında inceleme başlattıklarını belirten Senegalli yetkililer, "Bir fahişelik ağı olduğundan şüpheleniyoruz" dedi. Polis, kısa bir sorgunun ardından 'mankenleri' serbest bıraktı. Ancak onları bırakıp bu kez de Senegal asıllı Fransız ikiz 'mankenleri' sorguya aldı. Kaddafi'ye 'uçurulan' tam 98 'mankeni', adlarının Nancy ve Leila Campbell Badiane olduğu belirtilen bu ikiz kardeşlerin ayarladığı tahmin ediliyor. Bu iki kadının ismi, Fransız basınına yabancı değil. Yine Le Monde'un ortaya çıkardığı bir haberde Badiane ikizlerinin geçtiğimiz Şubat ayında birçok ünlü Fransız modellik ajansına bağlı mankenleri 'defileye' çıkarmak için Kaddafi'ye götürdüğü anlaşılmıştı.

İlk vukuatı değil
Kaddafi daha önce de benzer bir skandala neden olmuştu. Geçtiğimiz Şubat ayında 65 top modeli ülkesine davet eden Libya liderinin, mankenlere yaptığı zulüm Fransız basınında olay olmuştu.

Kadafi'nin "işkencesini" Le Monde ortaya çıkardı. Gazetenin haberine göre Trablus'ta Kuzey Afrika Cumhuriyeti eski Başkanı Mandela'nın himayesinde düzenlediği 'Uluslararası Moda Defilesi'ne davetli olan mankenler, ilk önce evsahiplerinin Cuma günü ibadetleri nedeniyle bir otele kapatıldı.

4 GÜN HAPİS
Aralarında 2000 Fransa Güzeli Sonia Ralond ve Katusha'nın da bulunduğu mankenler 4 gün boyunca kapalı kaldıkları için defileye çıkmayı reddetti. Defile bir gün ertelendi. Bu arada mankenlerin pasaportlarına el konuldu ve vize problemi çıkarıldı. Duruma boyun eğmek zorunda kalan modeller, şov için hazırlanmaya başladı.

Ancak olay bununla da bitmedi; geceyarısı saat 3'te provaya benzer bir çalışma için uyandırıldılar... Cuma günü dönmek isterlerken, tatil olması nedeniyle ülkelerine gönderilmediler. Ancak araya giren Fransız hükümetinin çabalarıyla mankenler Kaddafi'den kurtulabilmeyi başardılar.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır