kapat
02.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tatilin faturası 255 milyar lira


Almanya Savunma Bakanı Scharping'in olaylı tatilinde son perde. Bakanın askeri uçakla gidip geldiği Mayorka tatili 255 milyara mal oldu
Almanya 'Scharping krizi'yle çalkalanıyor. Ülkenin savunma bakanı Rudolph Scharping'in İspanya'nın gözde tatil merkezi Mayorka Adası'nda 1 ay tatile gideceğini açıklamasıyla başlayan kriz, tatilin sonunda bakanın devlet bütçesinden 400 bin mark (yaklaşık 255 milyar lira) yemesiyle büyüdü.

Makedonya'daki NATO Barış Gücü'ne katılmaları için Alman askerlerin gönderileceği bir sırada Savunma Bakanı'nın ülkeden bu kadar uzak kalması eleştirilere neden oldu.

Scharping, "Ben sorumluluklarımı yerine getiriyorum" diyerek kendisini savundu. Ancak Bakan tatil yaparken ülkesindeki Alman siyasetçiler, askerlerinin sıcak bölgede görev alacak kadar eğitimli olup olmadığı, bu görev için gereken fonun ayrılıp ayrılamayacağı gibi hayati konuları tartışıyordu. Yine hedefteki isim olan Scharping, bu kez de sevgilisi ile birlikte kaldığı otelin havuzunda çekilen 'sıcak' fotoğraflarla ortalığı karıştırdı.

HAVUZ SEFASI
10 gün önce Alman haber dergisi Der Spiegel, Bakan Scharping ve sevgilisi Kontes Kristina Grafin Pilati ile havuzda oldukça samimi bir halde çekilen fotoğraflarını kapak konusu yaptı. İçeride ise haber ve fotoğraflarına tam 8 sayfa ayırdı. Savunma Bakanı bir yandan basının, diğer yandan muhalefetin ağır eleştirilerine maruz kaldığından tatilini yarıda kesti.

Bir askeri uçakla başkent Berlin'e dönerek Makedonya'daki kriz ile ilgili Bakanlar Kurulu toplantısına katılan bakan, ardından Alman askerlerin Makedonya'ya gönderilmesi ile ilgili parlamentoda yapılan oylamaya katıldı. Fakat eleştiri bombardımanı dinmedi.

Bakan Scharping, havayı biraz olsun yumuşatabilmek için geçtiğimiz Perşembe günü Makedonya'daki Alman birliklerini ziyaret etti. Aynı gün muhalefet lideri Hıristiyan Demokrat Partisi'nin başkanı Friedrich Merz ve bir başka siyasetçi de aynı nedenle, resmi ziyaret kapsamında orada bulunuyordu.

VE YİNE KAÇAMAK
İşte muhalefeti adeta ayaklandıran gelişme bu noktadan sonra yaşandı. Scharping, Kosova'ya giderken kullandıkları askeri uçağa atladığı gibi soluğu Mayorka'da sevgilisinin yanında aldı. Ve muhalefet lideri Merz ile diğer siyasetçi ortada kaldı.

Savunma Bakanlığı, Scharping'in 'o sırada askeri uçağı bir başkasının kullanacağını bilmediğini' belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, Scharping'i götüren Kosova-Mayorka 'askeri seferinin' 80 bin dolara mal olduğu belirtildi. Bu gelişme üzerine Hıristiyan Demokratlar'ın sözcülerinden Paul Breuer, Scharping'i hedef alan zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Breuer, "Maddi kaynak bulunmadığı için ordunun uçakları yerde beklerken Scharping son kuruşlarımızla Mayorka'da sıcak geceler geçirmek için uçuyor" dedi.

10 gün içinde Scharping'in Mayorka-Berlin-Makedonya arasında askeri uçakla yaptığı uçuşların 400 bin marka mal olduğu belirtiliyor.

MUHALEFET ÇILDIRDI
Kosova'da kalan muhalefet lideri Merz, dün parlamentoda Başbakan Gerhard Schröder'e seslenerek 'Bakan'ın bu yaptıklarına bir son vermesini' istedi.

Ancak koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyal Demokratlar, partinin önde gelen isimlerinden biri olan Savunma Bakanı Scharping'e arka çıkıyor. Parti Genel Sekreteri Franz Muentefering, Alman televizyon kanallarına yaptığı açıklamada Scharping'in görevini iyi bir şekilde yerine getirdiğini ve istifasının söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Scharping, olaylı tatilinden bugün dönüyor.

GÜNDE 5 SAAT ÇALIŞMIŞ
54 yaşındaki Bakan Scharping, sevgilisi Kristina Grafin Pilati ile Mayorka'da 10 gün tatil yaptı. Bu sürede devletin askeri uçaklarıyla

3 kez Almanya'ya giden Scharping, suçlamaları şöyle reddetti:

"Tatilde geçirdiğim süre boyunca günde 5 saat çalıştım. Gerektiği zamanda gelmek için tatilimi tam 3 kez yarıda kestim. İçim rahat."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır