|
|
|
Yıldız savaşları
ABD'nin yıldız savaşları projesinin ilk adımı olan casus uyduların gelecek ay uzaya fırlatılmasıyla savaşlar dünya dışına taşınacak
BUSH'UN EN SEVDİĞİ PROJE
ABD Başkanı George Bush'un bu yılın başında açıkladığı Uzay Kuvvetleri gelecek ay hayata geçiyor. Şu anda son denemeleri yapılan Warfighter 1 adlı casus uydunun eylül ayında fırlatılmasıyla uzay savaşları çağı resmen başlayacak. 'Uzaya egemen olan dünyaya da egemen olur' düşüncesiyle hareket eden ABD, uzayda 40 yıldır devam eden üstünlüğünü yitirmemek için kapsamlı projeler ve uzay silahları geliştirdi. New Mexico'daki Albuquerque kentinde bulunan Kirtland Hava Kuvvetleri Üssü Uzay Kuvvetleri Karargâhı olarak belirlendi ve başına da general RalphfEberhardt getirildi.
BASIN İLK KEZ İÇERİ GİRDİ
New York Times Uzay Kuvvetleri'nin karargâhına girerek, uzay savaşının silahlarını inceledi. Karargâha, gelişmiş aletlere zarar vermemek amacıyla sadece gözleri açıkta bırakan steril tulumlarla giriliyor. Laboratuvarlarda günümüzde ATM makineleri, cep telefonları, internet ve kredi kartı transferinde kullanılan uydu teknolojisi kullanılarak yeni projeler geliştiriliyor. Bu projeler arasında, uzaydan fırlatılarak sığınakları yok eden lazer okları, casus kameralar, insansız uçaklar ve düşman uyduları imha eden robot uydular bulunuyor. Hatta göktaşları bile silah olarak kullanılıyor.
SAVAŞLARDA KİMSE ÖLMEYECEK
ABD yönetimi projenin avantajlarını şöyle sıralıyor: Birincisi savaşlar sırasında başarı oranı çok daha yüksek olacak. İkincisi uzay savaşları daha ucuz olacak. Bir F-22 uçağının Amerika'ya maliyeti 180 milyon dolar. Casus uydular, düşman uydularını yok eden avcılar ve komuta merkezinden oluşan bütün bir sistem ise en fazla 420 milyon dolara malolacak. Ve üçüncüsü artık can kaybı olmayacak. Kullanılan bütün silahlar ve uçaklar insansız olacak. Amerikan ordusu tek bir askerini bile kaybetmeyecek. Bu teknoloji Somali, Bosna ve Haiti'de kullanılsaydı savaşların gidişatı daha farklı olacaktı.
|
|
|
|