kapat
25.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Talay'dan denizi kirleten tekneye 1 milyar ceza
Kültür Bakanı İstemihan Talay, dün Bodrum'da denize kimyasal atık bırakan bir tekneye 1 milyar lira para cezası kestirdi. Bodrum Kalesi'ni gezerken, 'Memoli' isimli bir teknenin denizi kirlettiğini fark eden Talay'ın talimatı üzerine hareket geçen sahil güvenlik, tekneyi limana çekip, para cezası kesti.

Pişkinsüt hakkında fezleke hazırlandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı iken, görüştüğü tutukluların kimliklerini gizleyerek, "suçun işlenmesinden sonra failine yardım" suçunu işlediği için, Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt'ün dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Polonya "seks skandalı"yla ilgili Türkiye'ye nota verdi
Polonya Dışişleri Bakanlığı, Varşova'daki Türk Büyükelçiliği'nde yaşandığı iddia edilen seks skandalı ile ilgili Türkiye'ye nota verdi. Polonya Dışişleri yetkilisi Wojciech Bilinski dün Polonya Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada notanın bir kınama içermediğini, yürütülen soruşturma ile ilgili Türk tarafının görüşlerini almaya yönelik olduğunu söyledi.

Gülay Aslıtürk davası Kasım ayına ertelendi
Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk'ün Londra'da yargılanmasına dün de devam edildi. Aslıtürk'ün Türkiye'ye iadesi talebiyle açılan dava Kasım ayına ertelendi. Yargıç, bu tarihe kadar kefalet koşullarının aynen kalmasına karar verdi. Aslıtürk, haftanın iki günü karakola imza vermeyi sürdürecek.

Bahçeli, yine "teknokratlar hükümeti" isteyenlere çattı
Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli Türkiye'nin çok kısa bir sürede bulunduğu zor şartları aşacağını, ekonomide istenilen hedeflere ulaşacağını söyledi. Ankara Kazan'da ilk kadın vekillerden Satı Kadın adına yaptırılan parkı açan Bahçeli, "teknokrat hükümetini" savunanları da eleştirerek, "Demokrasi dışı yollar kabul edilemez" dedi.

Başsavcı, Enerji Bakanlığı Müsteşarı hakkında soruşturma izni istedi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Yurdakul Yiğitgüden hakkında Çayırhan santral ihalesiyle ilgili olarak soruşturma izni istedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan da Kanadoğlu'nun bu başvurusu üzerine Yigitgüden hakkındaki iddiaları araştırmak üzere bir müfettiş görevlendirdi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır