kapat
25.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Saadet'te ilk isyan


Saadet Partisi yönetiminin, kapatılan FP'nin yönetimiyle aynı isimlerden oluşması şimdiden huzursuzluk yarattı. Dün de K.Maraş milletvekili Avni Doğan istifa etti
Saadet Partisi'nin yerleşik geleneği bozmadan, Fazilet Partisi'ndeki yönetimle yola devam etmesi gelenekçileri bile isyan ettirdi. Değişim talepleri sonuçsuz kalması nedeniyle milletvekilleri isyan bayrağını açmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde yenilikçilere yeni katılımlar olabileceği ifade ediliyor. Kapatılan Fazilet Partisi'nin yerine gelenekçilerin kurduğu Saadet Partisi'nde bir grup milletvekili, Recai Kutan'ın genel başkanlığına karşı çıkarak, eski İstanbul İl Başkanı Numan Kurtulmuş'un genel başkan olması ve yönetimin gençleştirilerek yola devam edilmesini istedi. Ancak, Erbakan değişimi reddedip, eski FP yönetimiyle aynen devam kararı verince Saadet Partisi daha kurulur kurulmaz istifalar başladı.

DOĞAN YENİLİKÇİLERE GİDİYOR
SP'nin kurulduğu ilk gün Faruk Çelik, Özkan Öksüz, Yahya Akman, Eyüp Fatsa, Şükrü Ünal istifa ederek yenilikçilere katılma kararı aldılar. Eski FP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Çelik'in partide yenileşme ve Numan Kurtulmuş'un genel başkanlığı için uzun süre ısrar ettiği, ancak bu taleplerin yerine getirilmeyince istifa ettiği belirtiliyor. Önceki gün Ali Sezal'ın istifasının ardından dün de Kahramanmaraş milletvekili Avni Doğan'ın istifası Saadet Partisi'ni kurulur kurulmaz şoka soktu.

Avni Doğan'ın yenilikçilere katılması bekleniyor. Doğan'ın önceki gün yenilikçi kanattan Bülent Arınç'la görüştüğü öğrenildi. Arınç, "FP kongresinde yaptığın konuşma bizi kırmıştı. Ama Meclis Başkanvekilliği sırasında ve Başkanlık Divanı'ndaki tarafsız tutumunu taktirle karşıladık. Bize katılmak istersen her zaman aramızda yerin hazır" dediği öğrenildi. Avni Doğan dün TBMM Başkanlığı ve Recai kutan'a verdiği istifa dilekçelerinde, "Gördüğüm lüzum üzerine Saadet Partisi'nden istifa ediyorum" dedi.

AYNI TAS AYNI HAMAM TEPKİSİ
Öte yandan yeni bir yenilikçi hareketten korkan SP yönetimi ise olağanüstü kongre toplanarak yönetimin değiştirilmesini önleme yolunu seçti. SP tüzüğüne, olağanüstü kongre toplamak için delegelerin üçte ikisinin imzasının alınması şartı konuldu. Veysel Candan'ın grup başkanvekilliğine getirilmesine rağmen "aynı tas aynı hamam" görüntüsünden rahatsız olduğu belirtiliyor. SP'de rahatsız isimler arasında Lütfü Yalman, Mustafa Geçer, Metin Kalkan, Turhan Alçelik ve Osman Yumakoğulları gibi isimlerin bulunduğu belirtiliyor.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır