kapat
25.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ilıcak'a davetiye şoku


Nazlı Ilıcak'ın, kızı Aslı'nın kına gecesi için bastırdığı davetiye dünürü ile arasını bozdu. Dünür Yemeniciler "Tasvip edemeyeceğim davet, tarafımızdan iptal edilmiştir" dedi
Milletvekilliği düşürülen eski FP'li Nazlı Ilıcak'ın kızı Aslı için bastırdığı davetiye iki aile arasında kriz yarattı. Ilıcak'ın dünürü Jülide Arno Yemeniciler kendilerinden habersiz bastırılan Osmanlı motifleri ve esprili bir dille süslenen davetiyeye tepki göstererek kına gecesini iptal etti. 4 Ağustos'ta yapılması planlanan kına gecesi için Nazlı Ilıcak kızına sürpriz olarak çok ilginç bir davetiye bastırmıştı. Değişik şekilde tasarlanan davetiye "Kerimemiz, hemşiremiz, canımız, göz bebeğimiz Aslı Hanım'a Yemenicizadelerden Ali Efendi talip olmuştur" şeklinde başlıyordu. Davetiyenin son bölümünde ise masallardan esinlenilerek yere düşen üç elmanın çizildiği karikatürün altında şu satırlar yer alıyordu: "Gökten üç elma düştü, üç torunun kısmetine; Sıhhat afiyet-muaffakiyet-huzur ve saadet..."

DÜNÜR KÖPÜRDÜ
İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Nazlı Ilıcak'a dünür olacak olan sosyetenin ünlü ailelerinden Yemeniciler bu davetiyeyi beğenmeyerek kına gecesini iptal etti. 4 Ağustos'ta Beylerbeyi'nde yapılacak olan kına gecesine az bir süre kala Damat Ali Yemeniciler'in Annesi Jülide Arno Yemeniciler'den, Ilıcak'ları şok eden açıklama geldi. Ilıcak'ın dünürü Jülide Arno Yemeniciler yaptığı açıklamada, "Kına gecesi davetiyesi biz Yemeniciler Ailesi'nin dışında, sayın Nazlı Ilıcak'ın sürpriz olarak hazırladığı bir olaydır. Tasvip edemeyeceğim davet, tarafımızdan iptal edilmiştir" diyerek kına gecesini iptal ettiğini söyledi.

GÖZLER DÜĞÜNDE
Bunun üzerine gözler 10 Ağustos'ta yapılması planlanan düğüne çevrildi. 6 gün arayla gerçekleşecek iki tören için iki ayrı davetiye bastırılmış oldu. Kına gecesi iptal ettiren ve Ilıcaklar tarafından hazırlanan abartılı davetiyeye karşın, damat tarafının Çubuklu 29'da yapmayı düşündüğü nikah-kokteylin davetiyesi son derece sade hazırlandı.

Gelin ile damadın isimlerinin baş haflerinin "A&A" şeklinde kullanıldığı davetiyede, sadece Ilıcak ve Yemeniciler aileleri adına "Aslı ile Ali'nin nikah töreninde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız" denildi.

İRTİBAT TELEFONU
Damat tarafının üstlendiği nikah kokteyli için bastırılan davetiyelerde, davetlilerden bu törene katılıp katılmayacaklarını verilen irtibat telefonuna bildirmeleri istendi. Bu bildirimin yapılması için verilen telefon numarası Ilıcak'ın köşe yazdığı Yeni Şafak Gazetesi'nin santrali çıktı.

Olay davetiyede ne yazıyor?
Osmanlı tuluat tiyatrosu motifleriyle süslenmiş davetiyede damat Ali Yemeniciler ve Aslı Ilıcak birbirlerine aşk şiirleri okuyordu. Davetiyede başında fesle elinden mendil düşüren şemşiyeli gelinin peşinden koşan damat geline, "Vücut iklimimin sultanı sensin. Efendim derdimin dermanı sensin. Bu cism-i natüvanın canı sensin. Efendim derdimin dermanı sensin." diyordu. Gelin ise, "Miami akşamında rastladım size. Sıkıntılı bir yalnızlık içindeydiniz. Derinden bakınca gözlerinize neden gözlerinizi bana diktiniz. Allah aşkına daha önce nerelerdeydiniz?" diyerek karşılık veriyordu. Davetiyenin son bölümünde ise masallardan esinlenilerek yere düşen üç elmanın çizildiği karikatürün altında şu satırlar yer alıyordu: "Gökten üç elma düştü, üç torunun kısmetine; Sıhhat afiyet-muaffakiyet-huzur ve saadet..."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır