kapat
25.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bir ayıbın tescili


Beykoz Rüzgarlıbahçe'de dün gerçekleştirilen gecekondu yıkımında 10 ev ile çok sayıda işyeriyle birlikte devletin Sağlık Ocağı olarak kullandığı kaçak bina da yerle bir edildi.
Büyük Belediyesi ekiplerinin dün Beykoz Rüzgarlıbahçe Mahallesi'nde gerçekleştirdiği yıkım, çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Hazine arazisine inşa edildiği için yıkılan 10 ev ile çok sayıda işyerinin arasında yıllarca Sağlık Ocağı olarak kullanılan bir binanın da bulunması, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele etmesi gerekenlerin konduculuğu benimsediğini ortaya koydu.

Sağlık Ocağı olarak kiralandığı dönemde yapının kaçak olduğunun bilindiğini söyleyen bina sahibi Mustafa Göçer, "Devlet bu binada yıllarca halka sağlık hizmeti götürdü. Ancak bir kaç ay önce yıkılması kesinleşince Sağlık Ocağı başka bir binaya taşındı" dedi.

Almanya'da yıllarca çalışarak biriktirdiği parayla yaptırdığı binayı inşa ettirdiği dönemde belediye ekiplerinin kendisine "Yap sonra tapu alırsın" dediğini öne süren Göçer şöyle konuştu:

NİYE KİRALADI?
"Ben de devlete güvenerek binayı tamamladım. Daha sonra da devlet tarafından kiralanınca hiçbir korkum kalmadı. Ancak bir gün geldi aynı devlet binamın kaçak olduğunu söyledi ve bugün de yıktı. Bunun neresi adalet? Binam yasalara aykırı şekilde inşa edildiyse devlet bir katını aynı yasal koşullarda nasıl kiraladı? Devletin kaçak bina kiralaması yasalara uygun mu?" Bu arada binaları yerle bir edilenler yıkımı gözyaşlarıyla izledi.

Kaçak binaya sağlık ocağı açılmış!
İkinci katı Sağlık Bakanlığı'nca yıllar boyunca Sağlık Ocağı olarak kullanılan 4 katlı bina dün Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kepçeyle yıkıldı. Aynı mahallede ayrıca 10 ev ile çok sayıda işyeri de Hazine arazisine kaçak olarak yapıldığı için yerle bir edildi. Bina sahipleri yıkım çalışmalarına herhangi bir direniş göstermedi. Sadece sessizce izledi...

Cihat MAT


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır