kapat
25.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Haydi havuz başına!


1 aylık yaz tatili için çalıştıkları Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye gelen gurbetçi aileler lüks vilalarında havuz başı partileri verip bir yılın yorgunluğunu atıyorlar
Nüfusunun tamamına yakını yurtdışında çalışan Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Akdağ köylüleri yıllık izin için memleketlerine döndü. Lüks villalarına yerleşen gurbetçiler, yanlarında getirdikleri yabancı misafirleriyle havuz başı partileri yapıyorlar. Yılın 11 ayını geçirdikleri Almanya'da izine gelecekleri günü iple çektiklerini belirten Şemsi ve Necati Şimşek çifti, "Bizler 2500 metre yükseklikteki bu dağ köyümüze sevdalıyız. Önceleri köyde hayvancılık yapardık geçinemiyorduk. Bir yolunu bulup kendimizi Avrupa'ya attık. Şimdi vilalarımızda keyif yapıyoruz" dedi.

AVRUPALI OLMUŞLAR
Antalya ve Ege'deki tatil köylerini andıran şirin Anadolu köyü Akdağ'a gelmek için sabırsızlandıklarını söyleyen Cengiz Şimşek ise eşi Özden ile köyünde evlendiğini belirterek, "Köyümüzü çok seviyoruz. Düğünlerimizi bile köyümüzde yapıyoruz. Temiz hava bol oksijeni bulunan köyümüzde eksik olan denizdi. Bu eksikliği de yaptırdığımız yüzme havuzlarıyla gideriyoruz " diye konuştu. 18 Nisan seçimlerinde 16 oyla muhtar seçilen İmam Yılmaz, "Köyümüzden 250 aile Almanya'da, 20 aile Avusturya'da, 30 aile İngiltere'de, 3 aile de Fransa'da yaşıyor" dedi. Yılmaz, köye bugüne kadar 50 yabancı gelin 2 de yabancı damat geldiğini söyledi.

Ersin RAMOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır