kapat
25.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

KISA KISA KISA


Cep'te kullanım ücreti kalkıyor
Telekomünikasyon Kurumu'nun GSM operatörleri ve Türk Telekom'la yenilediği sözleşmeler, cep telefonu kullanım ve ruhsat ücretlerinin önünü açtı. Telekomünikasyon Kurumu Fatih Yurdal, 4.5 milyon liralık kullanım ücretlerini 2-3 yılda kaldırılacağını söyledi. Sözleşmelerdeki yeni düzenlemeye göre operatörler yıllık giderlerinin bin 3.5'ini katkı payı olarak Kurum'a ödeyecek. Bununla bu yıl zam yapılmayan 4.5 milyon liralık kullanım ücretlerinin kaldırılması hedefleniyor.

"En büyük 500" bugün açıklanıyor
Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu bugün açıklanıyor. İstanbul Sanayi Odası'nın geleneksel "İSO 500 Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2000 yılı sonuçları raporu, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi tarafından açıklanacak. Raporda, 500 büyük sanayi kuruluşunun üretimden satışlar, satış hasılatı, öz sermaye, net aktifler, dönem karı, ihracat, ücretle çalışanlar ortalaması verileri yer alıyor.

Tekel: 7 yıldır tütün yakmadık
Tekel, 1994'teki ekonomik istikrar programı kapsamında yapılan imha çalışması dışında tütün yakılmadığını ifade etti. Tekel, doğal nedenlerle yapılan imhanın ise ıskarta miktarlarının altında olduğunu açıkladı. Tekel Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1994'te uygulamaya konulan tütün üretiminin kotaya bağlanması için imha kararları sonucunda yıllık 22 bin tona kadar gerileyen ihracat miktarını 1995-1997 yıllarında 80-90 bin düzeyine çıkartıldığı belirtildi. Tekel'in verileri incelendiğinde 1994'te 333 bin ton tütün üretilirken, bu dönemde Tekel 271 bin ton tütün alımı yapıldığı görülüyor. 84.5 bin tonluk tüketime karşılık, 70.2 bin ton tütün imha edildi. 507.2 bin ton stok edildi. Son 11 yılda en yüksek ikinci stok rakamı 489 bin tonla 2000'de gerçekleşti.

Yapı Kredi'ye 200 milyon dolar kredi
Yapı Kredi Bankası, 200 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi almak için 14 yabancı bankaya yetki verdi. Bankadan yapılan yazılı açıklamada, ihracatta sevk öncesi faaliyetlerin finansmanında kullanılacak kredinin vadesinin bir yıl, faiz oranının ise libor artı 80 baz puan olduğu belirtildi. Açıklamaya göre, düzenleyici bankalar arasında Alpha Bank, Bank of New York, The Bank of Toyota-Mitsubishi, Barclays Capital, HVB Group, Citibank, ING Group ve Deutsche Bank gibi bankalar bulunuyor. Bu ay başında da Eximbank 120 milyon dolarlık bir yıl vadeli sendikasyon kredisi sağlamıştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır