kapat
25.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

GSD internetten satarak yüzde 20 tasarruf edecek


GSD Dış Ticaret, işbirliği yaptığı 150 şirketle başlattığı elektronik iletişim sayesinde giderlerini yüzde 20 azaltacak
GSD Dış Ticaret, geliştirdiği dış ticarette elektronik işbirliği modeli ile tüm iş süreçlerini elektronik ortama taşıdı. IBM ve I-BİMSA'nın desteğiyle gerçekleştirilen model sayesinde, GSD'nin çalıştığı 150 imalatçı firma da ürünleri web sayfası aracılığıyla yabancı alıcılarına tanıtabilecek. Yeni sistemle birlikte sadece imza gerektiren yazışmalarda kağıt kullanılacak. Bunun dışındaki bütün alım-satım, duyuru ve istekler elektronik ortamda yapılacak. GSD Dış Ticaret Genel Müdürü Önol Akalın, bu uygulama ile hem kendilerinin hem de işbirliği yapılan firmaların giderlerinin yüzde 20 azalacağını söyledi.

VERİMLİLİK ARTACAK
Dünyada tüketicilerin internet üzerinden yaptıkları alışverişlerin 1998'de 8 milyar dolarken, bugün 100 milyar doları aştığını belirten Akalın, iş dünyasının kendi arasında yaptığı ticaretin 2003'te 1.3 trilyon dolara ulaşacağını kaydetti. Akalın, internetin rekabet kurallarını yeniden belirlediğini vurguladı ve dünyadaki gelişmeleri gözardı etmemek için elektronik işbirliği projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. Akalın, "Proje ile GSD ve işbirliği yaptığımız imalatçı firmalar için daha verimli ve etkin işleyen bir çalışma ortamı yarattık. Elektronik ortama taşınan iş süreçleri, 150 imalatçı firmamıza maliyetlerde tasarruf, sürat ve verimlilik kazandıracak" dedi.

PROJE MALİYETİ 300 BİN $
Akalın, 1 yıldan beri üzerinde çalıştıkları projenin maliyetinin 300 bin dolar civarında olduğunu bildirdi. Ağustos ayından itibaren uygulamaya koyacakları modelde sistemi kullanmak üzere imalatçı firmalara eğitim vereceklerini kaydeden Akalın, "Proje, 2 seneden az bir dönemde kendini finanse edecek" diye konuştu. Akalın, yıl sonuna kadar 650 milyon dolar ihracat yapmayı planladıklarını ve bunun yarısını, ilk 6 aylık dönemde gerçekleştirdiklerini bildirdi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır