kapat
25.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Medya Kraliçesi' hüzünle uğurlandı


Geçtiğimiz hafta hayata gözlerini yuman Washington Post'un sahibi Katherine Graham'ın cenazesinde 4 bini aşkın dostu ve seveni vardı
Amerika'nın en saygın gazetelerinden Washington Post'un sahibi Katherine Graham'ın önceki gün gerçekleşen cenaze töreni de yaşamı gibi görkemli oldu. Geçtiğimiz hafta, 84 yaşındayken hayata gözlerini yuman Graham'ın cenaze törenine 4 bini aşkın seveni katıldı.

1963'te yerel bir gazete iken aldığı Washington Post grubunu dergiler, gazeteler ve televizyonlardan oluşan bir medya imparatorluğu haline getiren Graham'ın cenaze törenine Amerika'nın en güçlü isimleri akın etti.

'YERİ ASLA DOLMAYACAK'
ABD Başkanı George W. Bush'un "Amerikan gazeteciliğinin first leydisi" adını taktığı Graham'ı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında Clinton çifti, Başkan George Bush'un sağ kolu Dick Cheney, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, 'dünyanın en zengin adamı' lakaplı Microsoft'un patronu Bill Gates ve ABD Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan vardı.

40 yıla yakın süredir Graham ile çalışan efsanevi genel yayın yönetmeni Benjamin Bradlee, taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına hakim olamadı. Washington Katedrali'ndeki törende konuşan Dışişleri eski Bakanı Henry Kissinger, "Kay'in artık bizle olmadığına inanmak zor. Yeri hiçbir zaman dolmayacak bu muhteşem kadın hep kalbimizde olacak" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır