kapat
25.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sigara içenin vay haline!


Londra'da açık hava bile olsa halkın kullandığı alanlarda sigara içme yasağı geliyor
Dünya'nın en büyük metropollerinden biri olan Londra'da topluma açık yerlerde sigara içilmesinin yasaklanması gündemde. "Kızıl" lakaplı solcu belediye başkanı Ken Livingstone'nun şehir meclisine getirdiği öneri yasalaştığı takdirde Londra bar, restoran ve parklarda sigara içiminin yasak olduğu ilk Avrupalı kent olacak. Livingstone, sigaranın başkentte yılda 18 bin kişinin ölümüne yol açtığını bunun da ağzına kadar yolcu dolu bir jumbo jetin her hafta düşmesine eşit olduğunu belirtti. "Sigara içsin içmesin herkesin temiz havaya ihtiyacı var" diyen reformcu belediye başkanı bu yasağın ne derecede etkili olabileceğini araştırması için Amerika'nın California eyaletinde başarıya ulaşmış profesör Stan Glantz'ı getirdi. California'da 1994'te iş yerlerinde başlayan yasak 1998'de bar ve restoranlarda devam etti. Yasak sayesinde son 10 yılda sigara tiryakilerinin oranı yüzde 40 azaldı.

TÜRKİYE'DE KAFALAR KARIŞIK

'Yasaklanamaz"

(Sigarayla Savaşanlar Vakfı Avukatı Osman Karaca)
Açık havada derken her yerde yasaklamanın söz konusu olacağını sanmıyorum. Daha çok insanların yoğun bulunduğu stad ve park gibi yerlerde yasaklama olabilir. Biz, sigaranın her zaman içilmemesinden yanayız. Ama Açık havada sigaranın yasaklanması şu aşamada güç.

'İyi fikir'

(Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül)
Sigaranın açık havada da yasaklanmasını destekliyorum. İngiltere gibi gelişmiş bir ülkeden bu kararın çıkacağına inanıyorum. Her yıl binlerce insan sigara nedeniyle ölüyor. Eğer karar uygulamaya konursa Türkiye'deö harekete geçmeli. Doğru ve yerinde bir düşünce.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır