kapat
01.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.iku.edu.tr
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Çeşme'nin kralı 24 gündür Çeşme'de


Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayan ilk Türk teknik direktör olan Mustafa Denizli, 6 Haziran'da Bursa'da oynanan Türkiye-Makedonya A milli maçından bir gün sonra soluğu Çeşme'de aldı.
Başkan Aziz Yıldırım ile görüşmeye İstanbul'a gittiği bir gün dışında hep Çeşme'deydi. Kimseyle konuşmadı; fotoğraf çektirmedi. Adeta inzivaya çekildi. Günlerini aylarca pek vakit ayıramadığı ailesi ve dostlarıyla geçirdi. Kendi ifadesiyle kafasını boşalttığı tatilinde sessizliğini SABAH için bozdu Denizli

"Denize bile az girdim"
Zorlu bir sezonu geride bıraktıklarını, şampiyonluğun kolay olmadığını belirten Denizli, "Çeşme'de huzur buluyorum. Burada özellikle kafamı dinlendirdim. Çok yoğun ve stresli bir yıl geçirmiştik. Bedenen olmasa da, beyin yorgunluğumu giderdim. Kafamı boşalttım. Denize bile çok az girdim. Öyle iyi dinlendim ki, 4-5 kilo aldım. Ama takımla idmanlara başlayınca, özellikle Almanya kampında bunları vereceğim. Özellikle kumruyu çok özlemişim. Her gün birkaç tane kumru yiyorum. Epey de dondurmalı kazandibi" diye konuştu

"Sağ kanatta sorun var"
Denizli ile sohbetimiz sık sık kesildi. Örneğin, Almanya'dan tatile gelmiş bir taraftar "Hocam; iyi takımız ama sağ kanatta sorun var" diye laf atınca, "Doğru. Burada bir ben oynamadım herhalde. Lazetiç, Yusuf, Ali Güneş, Ogün; herkesi denedik" yanıtını verdi Denizli ve ekledi: "Bazı oyuncuları yedek bırakırken içim yanıyor. Zaman geldi Revivo'yu da, Rapajç'i de yedek bıraktım. Baliç de bir ara mükemmeldi. Lider futbolcu olmak çok önemlidir. Revivo da bu özellik var. Ayrıca takım içinde çok seviliyor. Rapajç'in ise maça ağırlığını koyacak, maçı etkileyecek gücü var."

HER GÜN 100 İMZA
Mustafa Denizli, Çeşme'de en çok ilgi gören isimlerden biri... Her gün yaklaşık 100 imza veriyor. Yemeklerini genelde Körfez Restaurant'ta yiyor. Yine böyle bir akşam, Ege Üniversitesi Çeşme Meslek Yüksekokulu ile Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Denizli'den imza alabilmek için yarıştılar. Çeşme'ye tatile gelmiş aileler de imza kuyruğuna girdi.

Futboldan kopulmaz
Aktif futbolculuk sonrası teknik adamlığı düşünenlere bir tavsiyesi var Mustafa Hoca'nın: "Ara verirsen yeniden dönmek zor olur. 8-10 ay dinleneceğim diyemezsin. Futbolu bırakır bırakmaz teknik adamlığa başlamıştım. Doğrusu da budur." Söz Hagi'ye gelince de G.Saray'a bir göndermede bulunuyor: "Hagi'nin de futbolu bırakır bırakmaz teknik adamlığa başlaması doğruydu. Onun gibi adamı bırakırlar mı? Hemen kaptılar. Şimdi git, 3 yıl sonra gel olmaz Hagi'ye... Birikimi, deneyimi, bilgisi, zekâsı malum."


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.