kapat
01.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.iku.edu.tr
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

FP'de kavga büyüyor


Abdullatif Şener, yenilikçileri eleştiren gelenekçi belediye başkanının üzerine yürüdü
Kapatılan Fazilet Partisi'nin yönetimindeki gelenekçi ve yenilikçi ekip iki ayrı parti kurmaya hazırlanırken, bölünme taşrada kavgaya dönüştü. Partinin genel başkanı Recai Kutan, il başkanlarından sonra dün de FP'li belediye başkanlarını Ankara'ya toplantıya çağırdı. Yaklaşık 500 belediye başkanının katıldığı toplantıda, gelenekçi ve yenilikçi başkanlar arasında sert tartışmalar yaşandı.

Toplantıda konuşan Gaziantep Şehit Kamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, yenilikçilerin önde gelen isimlerinden Abdüllatif Şener'i eleştirerek, "Maliye Bakanıyken bizi kapısından içeri almıyordu, belediyelere hiçbir faydası olmadı. Şimdi de gelmiş kapımızı çalıyor, bize katılın diyor" dedi.

Şener ise "Bunlar doğru değil" diyerek Bozgeyik'in üzerine yürüdü ve konuşmak istedi ancak Kutan, "Bu belediye başkanlarının toplantısı, başkanlar konuşacak" diyerek söz vermedi. Bunun üzerine yenilikçi kanattan Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tepki göstererek, "Birlik ve beraberlikten bahsediyorsunuz, böyle birlik bütünlük sağlanmaz. Biz bu işte yokuz" diyerek salondan ayrıldı. Büyükkılıç'la birlikte bazı belediye başkanları da salonu terkettiler. Yenilikçilerin salondan ayrılırken gelenekçilere, "Şerefsizler, alçaklar, yağcılar" diye bağırdıkları öğrenildi.

YAKALARINDAN TUTUN
Kutan kapanış konuşmasında yepyeni bir sayfa açtıklarını belirterek "En başta muhterem Hocamız, Erbakan Hocamız da 'Sonuna kadar bütün arkadaşlarımıza sahip çıkalım, gerekirse yakalarından tutup gitmeyin diyelim' diyor. Hedefimiz tek parti ve tek başına iktidardır" dedi. Belediye başkanlarının kendisinden yeni parti çalışmalarını bir an önce bitirmeleri ve kısa sürede partinin kurulmasını istediklerini bildiren Kutan, "Bizden iki hafta içinde partinin kurulması talep edildi. Alternatif bir parti kurulmasına da kesin olarak karşı çıkıldı" dedi.

GÜNDÜZ CENAZEDE GECE DÜĞÜNDE
Kapatılan FP'nin lideri Recai Kutan dün siyasi yasaklı Necmettin Erbakan'la MSP eski Milletvekili Orhan Batı'nın cenaze töreninde bir araya geldi. Kutan ve Erbakan gece de kapatılan FP'nin Ankara Milletvekili Zeki Çelik'in oğlu Yunus Çelik'in düğününe katıldılar. ASKİ Sosyal Tesisleri'ndeki düğünde Erbakan damadın, Kutan da gelinin nikah şahidi oldu. Erbakan nikahtan sonra Kutan'a, "Recai Bey, siz kaç çocuk evlendirdiniz? Sizin kaç torununuz var" diye sordu. Kutan da "İki çocuk evlendirdim. Sırada iki çocuk daha var" dedi.

Hüseyin ÖZALP -Levent İÇGEN


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.