kapat
01.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.iku.edu.tr
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İşler yolunda gidiyor


Başbakan Bülent Ecevit, hükümetin IMF ve Dünya Bankası beklentilerini yerine getirdiğini ve dış yardımı fazlasıyla hakettiğini söyledi
Koalisyon liderleri, hükümetin ve Meclis'in çalışmalarını dün bir basın toplantısıyla değerlendirdiler. Başbakan Bülent Ecevit, IMF ve Dünya Bankası'nın Türkiye ve hükümetten beklentilerini eksiksiz ve zamanında karşılandığını belirterek, bu arada bazen tartışmalar olabildiğini ifade etti. Ecevit, şöyle konuştu:

"HUYUMUZA ALIŞTILAR"
"Demokrasimizin gereği tartışmaktır. Fakat basınımız, medya bazen çok ufak tefek olayları, tartışmaları bile, manşetlere taşıdığı için, nedense bazı dış çevreler hemen telaşa kapılmaktadır. 'Eyvah! Programdan destek çekilecek mi?' kaygısı içine giriyorlar. Artık bizim, huyumuza, davranış biçimimize alışmaları gerekir. Artık alışılmış olmalı ki, dediğim gibi, tartışma süreci içinde her konuyu bir uzlaşmaya bağlama yeteneğini her vesile ile göstermiş bulunuyoruz. Bu arada hükümetimizin de bu olumlu davranışının gereği olarak, IMF ve Dünya Bankası, Türkiye'ye önemli bir dış kaynak sağlamıştır. Buna şükranlarımızı belirtiyoruz, bu yardımı da fazlasıyla hakettiğimizi belirtiyoruz."

DERVİŞ İMASI
Bir gazetecinin "Telekom meselesinde Bakan Kemal Derviş'in yalnız bırakıldığı iddiası ortaya konuldu. Derviş'in hükümetin 4'üncü ortak olduğu ifade ediliyor. Bu kaygıları taşıyor musunuz?" sorusu üzerine ise Ecevit, "Hayır, bu kaygıları kesinlikle taşımıyorum" dedi. "Koalisyonun uyumunu bozmak isteyen güçler var, MHP'ye yüklenen güçler var diyorsunuz. Bu güçler kimlerdir?" sorusu üzerine, "Siz benden daha iyi bilirsiniz" diyen Ecevit, bu ismin Kemal Derviş olduğu yorumların hatırlatılması üzerine Ecevit, "Bu konuda şimdi işler yolunda gidiyor" demekle yetindi.

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz da, Derviş'le ilgili sorulara dikkat çekerek, şunları söyledi: "Sayın Derviş bağımsız ve teknokrat bir bakandır. Derviş meseleyi haklı olarak sadece ekonomik açıdan değerlendirmektedir. Oysa ki biz ekonomi ile siyaset arasındaki dengeyi siyasi partiler olarak mutlaka gözetmek zorundayız." Derviş'le sorun yaşayan MHP lideri Devlet Bahçeli ise konuşmadı.

Liderlerin yeni zirvesi
Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz basın toplantısından sonra akşam saatlerinde tekrar biraraya geldi. Başbakanlık merkez binada 1 saat 40 dakika süren zirvede liderlerin ekonomiyle ilgili genel bir değerlendirme yaptıkları ve reel sektörü rahatlatmaya yönelik tedbirleri ele aldıkları öğrenildi. Toplantıda kamu çalışanları arasında ücret dengesizliğini gidermeye yönelik Yetki Yasası çercevesinde yapılacak iyileştirmeler de görüşüldü.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.