kapat
01.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.iku.edu.tr
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gençlik iksiri damarlara girdi


İnsan ömrünü yüzde 50 uzattığı öne sürülen SCS adlı hap insanlarda denenmeye başlandı
Amerikalı bilim adamları tarafından geliştirilen 'ömrü uzatan hap SCS', insanlar üzerinde denenmeye başlandı. Merkezi Kaliforniya'da bulunan Eukarion adlı eczacılık firması tarafından geçtiğimiz yıl geliştirilen hap, ilk olarak kurtların üzerinde denendi. İnsan ömrünü yüzde 50 oranında uzatabilecek hap, daha sonra da laboratuvar fareleri üzerinde denendi. Alınan olumlu sonuçlar karşısında SCS'nin insanlar üzerinde de denenmesi için izin çıktı.

VÜCUDU 'TEMİZLİYOR'
Dr. Simon Melov başkanlığındaki ekip, 'nematodes' adı verilen bir parazit türü üzerinde hapı denemeye başladı. Aylar süren deneyler sonunda SCS, bir tür bağırsak kurdu olan 'nematodes'lerin ömrünü yüzde 50 oranında uzattı. Bunun üzerine ekip, çalışmalarını fareler üzerinde sürdürdü. Hap, canlıların yaşam süresinde oksidasyon sonucu oluşan maddelerin hızla bir şekilde parçalanmasını sağlıyor, canlının doğrudan yaşam süresini belirleyen bu oksidatifleri yok ederek yaşlanmayı geciktiriyor ve ömrü uzatıyor.

DESTEK YAĞIYOR
Dr. Melov, "Elde ettiğimiz bulgular, ilk kez ömrün ilaç tedavisi yöntemiyle uzatılabileceği doğrultuda" diye konuştu. Hapı küçük organizmalarda ve büyük canlılarda denediklerini belirten Melov, insanlar üzerinde başlayacak çalışmaların da umut verici olduğunu söyledi. Çalışmalarını yalnızca yaşlanma üzerinde gerçekleştiren firma, hapın araştırmaları için çok sayıda uluslararası kuruluştan maddi destek alıyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.