kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

En büyüksün cep herkülü


Gelmiş geçmiş en büyük halterci Naim, Olimpiyatlar'a damgasını vurmuş isimlerle birlikte tarihteki yerini aldı
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Juan Antonio Samaranch görev süresinin bitiminde, gelmiş geçmiş en büyük halterci olan Naim Süleymanoğlu ile birlikte çeşitli dallardan 9 sporcuya Gümüş Olimpiyat Hizmet Madalyası verdi. Gelecek seçimlerde IOC Başkanlığı'na aday olmayacağını açıklayan Samaranch, önceki gün Lozan'da bir veda gecesi düzenledi. Gecede dünyanın en önemli sporcuları da bir araya gelip Samaranch'a veda etti.

'Onur duydum'
1988 Seul, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanarak adını tarihe kazıyan ve şu anda Uluslararası Halter Federasyonu Asbaşkanı olan Naim, "Samaranch'ın hayatımdaki yeri büyük. 1988 Olimpiyatları'na katılmam için büyük çaba göstermişti. Veda gecesinde beni unutmaması büyük onur verdi. Dünya sporu ona çok şey borçlu" dedi.

OLİMPİYATIN 9 HARİKASI
(1) Naim, (2) C.Freeman (Avustralya-Atletizm), (3) K.Egerszegi (Mac-Yüzme), (4) K.Funaki (Jap-Kayak), (5) M.Bedard (Kanada-Biatlon), (6) H.Gebreselassie (Ety-Atletizm), (7) D.Doulliet (Fransa-Judo), (8) A.Karelin (Rusya-Güreş), (9) Zurbriggen (İsviçre-Kayak).

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır