kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Sağolasın BMW


Avrupa Grand Prix'si öncesi Schumi'nin aracı test sürüşünde bozuldu. Yarışa yetişememe tehlikesi yaşayan Ferrari pilotu, BMW marka motorla starta gitti ve BMW'yi geçip 1. oldu
Formula 1'in Almanya'da yapılan Avrupa Grand Prix'sini Ferrari pilotu Michael Schumacher kazandı ve genel klasmanda puan farkını 24'e çıkardı. Ancak Alman pilot ülkesinde zafere ulaşırken, oldukça ilginç görüntüler yaşandı. Yarış öncesi test sürüşüne çıkan Ferrari pilotu, starta kısa bir süre kala aracı bozulunca yolda kaldı. Kurallara göre, yarışın başlamasına 15 dakika kala aracıyla birlikte pistte olmak zorunda olan Schumacher'in yardımına, Ferrari'nin rakiplerinden BMW koştu. BMW marka bir motora binerek, yarışa yetişen Schumacher, yedek araçla piste çıktı ve BMW'nin önünde zafere ulaştı.

Kardeşler yine çekişti
Sezonun 9. yarışına başlayan Schumi, kardeşi Ralf ile amansız bir mücadeleye girişirken, 19. turda kardeşi farkı yarım saniyeye düşürdü. Ancak 28. turda kardeşler pit-stop'a girerken, Michael farkı açtı ve Ralf 10 saniye ceza alarak ikinciliği Montoya'ya kaptırdı. Schumacher, Nürburgring'te pole-position'dan bitişe kadar liderliği kaptırmayan ilk pilot oldu. Schumi, kariyerinin 49. Grand Prix'sini kazanarak, Fransız Alain Prost'un 51 yarışlık rekoruna yaklaştı.

GALİP ÖZTÜRK

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır