kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Yenilikçi Arınç'tan ortak partinin liderliğine yeşil ışık


Yenilikçilerin önde gelen ismi olan ve Tayyip Erdoğan'la yeni parti çalışmalarına katılan Bülent Arınç, FP'nin yerine kurulacak birleştirici partinin liderliğine sıcak yaklaşıyor.
Arınç, "Bundan sonra ne olur" sorusunun yanıtını SABAH'a şöyle açıkladı: "Kaç parti çıkarsa çıksın, çok kısa bir süre sonra asıl mecrada, asıl partide büyük ölçüde toplanma olur. Bugüne kadar geldiğimiz çizgide tabanın bölünmediğini, birarada siyasete devam ettiğini ve ana damarın güçlü olduğunu biliyorum. Ama bu toplanma yerinin ve tabanın büyük bir kısmının kiminle birlikte olacağını veya hangi partinin bunu temsil edeceğini şimdiden söyleyemem."

Partisiz kalan milletvekillerinin başka partilere transfer olmayacağını savunan Arınç, Necmettin Erbakan'dan da partiyi bütünleştirecek bir tavır beklediğini ifade etti. Dün Tayyip Erdoğan'la sünnet yemeğine katılan Arınç, burada gazetecilerin soruları üzerine, yenilikçileri çekmek için FP'nin yerine kuracakları partinin liderliğine kendisini önermeleriyle ilgili soruları yanıtladı. Arınç, "Sizin genel başkanlığınızda birleşme olabilir mi?" sorusuna, "Vallahi her şey olabilir" dedi. Ancak böyle bir teklifin henüz gelmediğini belirten Arınç, "Tayyip Erdoğan'la beraber misiniz?" şeklindeki bir soru üzerine de şöyle konuştu: "Kalben beraberiz. Tayyip Bey benim en değer verdiğim arkadaşlardan birisi. Bunu amentü gibi tekrarlamama gerek yok. Önemli olan bu çizginin bundan sonra daha da güçlenerek nasıl devam edeceğiz."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır