kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

'Müfettiş kabusu yıldırdı'


Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna, "Müfettiş korkusu yüzünden kimse imza atmak
istemediği için yerel yönetimler felç oldu" dedi ve ekledi: "Denetim yetkisi çığrından çıktı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, müfettiş denetimleri yüzünden yerel yönetimlerde hizmetlerin durma noktasına geldiğini söyledi. Yanlış denetim anlayışı yüzünden belediyelerin darboğaza sürüklendiğini belirten Gürtuna; "Müfettiş korkusundan kimse imza atmak istemiyor. Her taraf felç oldu. Çünkü insanlar yaptıklarının hesabını veriyorlar. Yapmadıklarında ise bir şey yok. Dolayısıyla bu ülke için iş yapan insanları ne yazık ki ürkütüyoruz. Korkudan iş yapılmıyor" diye konuştu.

ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ
Denetim anlayışının kesinlikle değişmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Gürtuna, "Dürüst insanlara güvenmeliyiz. Onları yetkilerle donatmalıyız. Ancak uygun bir atmosferle, uygun bir psikolojik ortamla denetlemeliyiz. Mutlaka denenetim olmalı, ancak olayın devleti tıkanma noktasına getirecek psikolojik boyuta ulaşmaması gerekir" dedi.

AKLIM ALMIYOR
Müfettişlerin de yöneticileri imza atmama noktasına getiren denetimlerden rahatsız olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle konuştu:

"Her şey Ankara'ya bağlı. Çevre Kanunu çıkarıyorlar, Ankara'ya bağlıyorlar. İhale Yasası'nı değiştiriyorlar, Ankara'ya bağlıyorlar. İmar ve zemin etüdünü Ankara'dan kontrol etmeye çalışıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bırakın kabul etmeyi, bunu benim aklım bile almıyor. Türkiye'nin boğazını sıkıp, bu boğazı sıkan eli de Ankara'da tutmak anlayışı doğru değil. Psikolojik ve kaynak olarak rahatlamamız lazım."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır