kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Işıkara depremden korunma dersi verdi


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem konusunda eğitmenlik yapacak 15 kişinin düzenlediği tatbikata katıldı.
Kadıköy Ataşehir'de İskender Iğdır Eğitim Merkezi'nde AKUT tarafından gerçekleştirilen tatbikat sırasında, Işıkara da salonda bulunan bir masanın altına girdi ve deprem bitene kadar burada bekledi.

TATBİKATLAR YARARLI
Temsili depremin sona ermesinin ardından salonda bulunan eğitmen adayları, pencereden atlayarak ve kapıdan çıkarak binayı terk etti. Daha sonra toplantı noktasında buluşan ekipler yaralıların yerlerini belirlerken, çıkan yangın AKUT tarafından söndürüldü. Binada yaralanan vatandaşlar kurtarma ekipleri tarafından binadan çıkartılırken, 2 tonluk bir demir yığınının altında kalan yaralı da ekiplerce kurtarıldı. Prof. Işıkara da tatbikatı bizzat izleyerek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, bu tür tatbikatların çok yararlı olduğunu ve Türkiye'nin her yerinde bu şekilde kurtarma tatbikatlarının yapılması gerektiğini ifade ederken, yetkililer ise yaptıkları tatbikatlar sayesinde eğitmenler yetiştirdiklerini ve bunun süreceğini kaydettiler. 1 saatlik kurtarma çalışmalarını 49 dakikada tamamlayan eğitmen adaylarını tek tek kutlayan Işıkara sertifikalarını da verdi.

Celal YILDIZ

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır