kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Aşkın ve dansın partisi


Maslak'ta dün yapılan müzik festivalinde tekno fırtınası esti. Müzik ve aşk, sabaha dek coşturdu
Gençler müziğe doymadı, eğlenmeye kısıtlama koymadı. Festivalin devamı Ağustos'ta Ömerli'de

Bu yıl ikincisi düzenlenen H2000 müzik maratonu bol tekno, dans ve çılgın eğlenceler eşliğinde bir solukta geçti. Cumartesi saat 16.00'da başlayan parti bu sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Ekonomik kriz ise sahneye sanatçılardan önce çıktı. İlki gibi Ömerli'de yapılması planlanan parti, kriz nedeniyle Maslak Venue'de yapıldı.

H2000'e, sahnede babasını izlemeye gelen 21 aylık bebekten, türbanlı gençlere, saçını rasta yapmış hippi görünümlülerden yabancı turistlere kadar geniş bir yelpazeden izleyici topluluğu katıldı. Maslak Venue bahçesine kurulan sahnede canlı müzik yapılırken kapalı bölümdeki club'ta ise ünlü dj'ler teknoseverleri coşturdu. Gençlerin müziğe doyduğu partide, biraz da alkolün etkisiyle, aşk da özgürce yaşadı.

KIZIMI DİNLER GİDERİM
İlk grup Rebel Moves'dan sonra sahneyi alan Aylin Aslım gençleri coşturmaya başlamıştı. Pardon yaşlıları da. Çünkü ön sıralarda iki yaşlı teyze Aylin Aslım parçaları eşliğinde hafif hafif dans ediyorlardı. Nerden bilebilirdik ki partinin aslında akraba matinesi olduğunu. Çünkü yaşlı teyzelerden biri Aylin Aslım'ın annesiyken diğeri de yeğenini dinlemeye gelen teyzesiydi. Anne Şerife Aslım kızının hiçbir konserini kaçırmadığını ve onun müziğini dinlemekten çok hoşlandığını söylüyordu. Müzik maratonu onlar için Aylin Aslım konserinden ibaretti, konser bitti, onlar gitti.

Bütün bir günü konser alanında geçirenler ise "uçuk" fiyatlardan şikayetçiydi. Alkollü içecekler 5 ila 7 milyon liradan satılıyordu, tepki olarak da gençler arada otoparka giderek ucuz şaraplarını yudumluyordu.

45 MİLYON LİRACIK!
İki günlük giriş biletinin 45 milyona satıldğı partinin davetsiz ve kaçak izleyicileri de vardı. Maslak varoşunun delikanlıları muadilleri gençler kadar para vermedikleri ya da bir davetiye ele geçirecek bağlantıları olamadığı için partiyi yüksek duvar ve tellerin arkasından izlediler. Her ne kadar aşağıdaki arkadaşlar 'gel gel' şeklinde işaret ettilerse de onlar bu hareketlere çok itibar etmediler. Onlar için kızlar çok güzeldi ama 2.5 milyona bira ve 4 milyona sucuk-ekmek çok pahalıydı. Tabii bir de giriş için verilen ücret var ki...

TINDERSTICKS AĞIR GELDİ
Cumartesi gecesi saatlerin 21.00'i göstermesiyle festivalin ana grubu Tindersticks biraz gecikmeli de olsa sahne aldı. Grup, Nick Cave'e yakın tarzı ve kederli müziğiyle gençleri eğlendirmekten daha çok dinlendirdi. Sahneye saat 23.00'de çıkan Banco De Gaia ise seyirciyi çekmek için artık alışıldık bir numaraya başvurdu. Grubun davulcusu Türk bayraklı tişörtü ve kafasında fes eşliğinde baget sallıyordu.

Müziğin ritmine kendini kaptıranlar arasında 3 genç kız bir yandan dertli dertli konuşuyordu. İlk defa geldikleri H2000'de giriş için verdikleri parayı yüksek bulan Deniz, Nazlı ve Şahsenem "Köküne kadar eğlenirsek, yani sabaha kadar dans edersek bu paranın acısını ancak çıkarırız" diyorlardı. Onlar için enerji problem değildi. Sadece müzik her şeye yeterdi. Tabii bir de istekleri vardı, böyle organizasyonların daha sık düzenlenmesi gerekiyordu. Çünkü gençlerin stres atmak için bu tip partilere çok ihtiyacı vardı.

Meraklı bakışlara rağmen öpüştüler
H2000 konser maratonunun ikincisinde çadıra izin yoktu. Bu 'sevgi dolu' gençleri etkilemedi

Gece ilerliyor, damarlardaki alkol oranı artıyordu. Alkol ve gençlik; bir de yanında süper müzikler. Ateşle barut neyse bu üçlü de aynen oydu. Gençler yerlerinde duramıyor, yakınlaşmanın dozu da yavaş yavaş artıyordu. Olsun ne zarar çıkardı. Gözde klişe "Savaşma, seviş!" demiyor muydu? Tek kötü tarafı partner bulamayan gençlerin meraklı bakışlarıydı.

ÇADIRA İZİN YOK
Canlı müzik, son olarak sahne alan State Of Bengal'den sonra bitti. Ama club'ta tekno devam ediyordu. Yazın sıcağı ve dans edenlerin ateşiyle kapalı bölüm bir anda saunaya döndü.

Geçen seneden farklı olarak çadır kurma izni bu sene verilmemişti. Bu nedenle konserin ilk gecesinin sonuna doğru genel görüntüyü, dağıtılan minderlerde sızanlar oluşturuyordu. Biz de yerlerde dolanan boş bira şişelerinin üstüne basıp düşmemeye gayret ederek çıkmaya çalıştık. Çünkü saat gecenin 03.00'ünü gösteriyordu.

Pazar günü de ilk günün benzeriydi. Müzik, dans yine başroldeydi. Yerli grup Kurban izleyenleri mest etti, dünyaca ünlü DJ Sasha herkesi zıplattı. Konsere gelenler de çılgın bir haftasonu yaşamanın yorgunluğuyla evlerinin yolunu tuttu.

EN 'COOL' DİNLEYİCİ
Konser maratonunun en coşkulu dinleyicisine gelince... Bir ödül verilse bu ödülün sahibi şüphesiz 21 aylık Tibet olurdu. Tibet, konserde ilk sahne alan Rebel Moves'un solisti Ömer Ahunbay'ın oğluydu ve sahnede ilk defa gördüğü babasına ulaşmak için çırpınıyordu. Arada esnese de hareketlilikten hiç de şikayetçi olmadığı görülüyordu.

İsteyene yabancı isteyene yerli...
İki gün süren ve yaklaşık 2 bin 500 kişinin izlediği Miller H2000 Time'da konser veren ünlü gruplar Tindersticks, Him, The Gathering, State of Bengal, Banco de Gaia, Kurban, Aylin Aslım ve Rebel Moves'dan oluşurken; büyük ilgi gören DJ'ler, Sasha, Steve Lawler, Sander Klainenberg, Jan Carbon, Jamie Anderson, Mert Yücel, Göknil Gökmen, Barış Bıçakçı ve Evren+Evren izleyicileri coşturdu.

Müzik aşkına ABD'ye uçtum
Eğlenen gençlerin arasındaki en ilginç simalardan biri de "trendy" türbanıyla Zeynep Cebeci'ydi. İtalya'da İslam ve Hıristiyanlık üzerine master yapan Zeynep, "İnsanlar dikkat çekmek için mini etek hatta tangalarla partiye geliyorlar. Ben dikkat çektiğime inanmıyorum. Benim amacım sadece iyi müzik dinlemek. Festivalleri ve konserleri hep takip ederim. Aslında Tindersticks için geldim. Bir keresinde de New York'a İlhan Erşahin dinlemek için gittim ama şansım yokmuş. Dinleyemeden geri geldim" dedi. "İçkim, kumarım, sigaram yok" diye ekleyerek de yanlış anlamaya mahal verilmemesini istedi.

Alkol, sıcak, aşk biraraya gelince
Çimleri mesken tutan gençler, festival boyunca samimi pozlar sergilediler. Bunda ellerinden düşürmedikleri biraların, kavurucu güneşin payı büyüktü. Geçen organizasyonun aksine çadır kurulmasına da izin verilmeyince aşıklar açıkta kaldı!

Kimi seyretti kimi dans etti
Maslak Sanayii Sitesi'nin gençleri dev mekanda olup bitenleri iki gün boyunca ilgiyle izlediler, kuş bakışı ama bedava! Bu arada 45 milyonu denkleştiren gençler ise müziğin tadını çıkarıyor, danstaki hünerlerini sergiliyorlardı.

İLKER AKGÜNGÖR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır