kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

23 yıldır ev bekleyen üyeler yumruklaştılar


1978'de kurulan kooperatifte taş üstüne taş konulmayınca üyeler dünkü genel kurulda yumrukları konuşturdular
Ankara'da 2700 üyeli Kamukent Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi'nin 23'üncü yılında düzenlenen Genel Kurulu'nda, 23 yıldır evlerine kavuşmayı bekleyen üyeler birbirini yumrukladı.

Kooperatif, 1978'de Çeşme'nin Mordoğan Beldesi'nde 30 ay vadeyle bin 500 dönüm arazi satın aldı. Kooperatifin, tüm borçlarını ödeyip arazi tapusuna sahip olmasına kısa bir süre kala, Tapu Kadastro ekipleri arazinin 4 bin 900 dönüm olduğunu belirledi ve Hazine, arazinin bir bölümüne el koymak istedi. Arazi sahibi ise tapunun 1910'da çıktığını belirterek, o dönemde ölçümlerin farklı yöntemlerle yapıldığını savundu ve dava açtı. 19 yıl süren davanın sonuçlanmasının ardından bu kez arazide imar planı çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalar da Bayındırlık Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı'nın restleşmesine takılınca, üyelerin bekleyişi uzadı.

Dün, yapılan genel kurulda, kooperatifin yönetim kurulu, 23 yıl boyunca aldığı tüm tepki ve yolsuzluk iddialarına rağmen görevini bırakmadı. Üyelerden, Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı İsmail Dursun, imar planı olmayan bir kooperatifin taş üstüne taş koyamayacağını söyledi. Kooperatif hesabına her ay faizleriyle birlikte 20 milyar lira yatırıldığını kaydeden Dursun, buna karşın yönetimin 10 yıldır yattığını savundu. Dursun'un konuşması havayı iyice gerdi ve diğer üyeler de öfkelerini açığa çıkarınca yumruklar konuşmaya başladı. Kavga güçlükle bitirilirken, çoğunluk sağlanamadığı için Genel Kurul'un Ekim ayına ertelendiği bildirildi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır